overloon nieuws

Tip van het Platform voor de Kerstvakantie:

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 11:28

Jas aan, muts op en hup naar buiten.Speciaal voor gezinnen met kinderen samen met  opa’s,  oma’s, ooms en tantes en alle andere sportievelingen: 2 prachtige kinder wandeltochten in Sint Anthonis.

  1. Kinder puzzel-wandelroute met Kabouter Oele door Sint Anthonis: start op de Brink. Met telefoon en Google Maps: spannend en leuk om te doen.
  2. Kabouterpad Sint Anthonis:   luister naar het Kabouterverhaal uit het grote boek en doe de opdrachtjes. Start bij Restaurant de Heksenboom (ivm eventuele RIVM-Corona maatregelen: raadpleeg de website van restaurant de Heksenboom). 

En voor iedereen die de benen wil strekken: in elk dorp + buurtschap een wandeling (5-7 kilometer) rondom het Watertappunt dus:

  1. “Lop noar de Pômp”: bewonder de kunstwerken van Juul Baltussen en lees met de QR code het verhaal achter elk kunstwerk. Boeiend, leerzaam én lekker in de buitenlucht.

Én, ook in de Winter is het goed struinen!

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuw Struinpad in de omgeving van Landhorst. Een prachtig natuurgebied ligt klaar om te ontdekken. U start bijvoorbeeld bij de Groene Poort in Landhorst of aan de Peelkant in Wanroij en u volgt de knooppunten. U wandelt in een route van ca. 7 kilometer over het boerenland, door de bossen en langs mooie landschappen. Klauter over een afrastering en geniet van het landschap zonder hinder van ander verkeer. Onderweg passeert u De Velderhoeve, melkveehouderij Baltussen aan de Hanekampseweg. Wilt u achter de schermen kijken neem gerust contact op met Petra en Willy  Baltussen.  Facebook  @velderhoeve.

Een korte beschrijving vindt u op ondergenoemde website.

Voor meer informatie: ga naar de website: 

https://natuurlijksintanthonis.nl/natuur/  wandelen met kinderen

en 

https://natuurlijksintanthonis.nl/kunst-en-cultuur/  : bekijk ook het youtube filmpje (2)

 

Lees ook Zeven Dwergenpad in Overloon Een leuke, educatieve wandelroute voor kinderen tussen de 3 - 7 jaar. Ga samen met de 7 dwergen op pad en voer leuke, leerzame opdrachten en spellen uit in de Overloonse bossen! Meer info op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/234901_zeven-dwergenpad-in-overloon


«   »