overloon nieuws

Home » regionieuws » alle GGD test- en vaccinatielocaties gesloten

alle GGD test- en vaccinatielocaties gesloten

Gepubliceerd op 6 februari 2021 om 16:38

GGD heropent maandag test- en vaccinatielocaties

De GGD wil maandag (8 februari) haar test- en vaccinatielocaties heropenen. Samen met de regionale instanties wordt gezorgd voor een veilige omgeving in en rondom onze locaties. Mocht er voor maandag alsnog code rood in een regio gelden, dan blijven test- en vaccinatielocaties in die regio gesloten. Daarnaast kunnen regio’s zelf besluiten om een locatie te sluiten vanwege de weersomstandigheden. Als een test- of vaccinatielocatie gesloten blijft, worden mensen met een afspraak gebeld.

De GGD kan zich goed voorstellen dat mensen met een gemaakte afspraak voor komende maandag, liever niet de straat op gaan. Mensen wordt gevraagd alleen weloverwogen op pad te gaan. Wie zich ongemakkelijk voelt om naar een test- of vaccinatielocatie te gaan wordt gevraagd contact op te nemen met het GGD call-centrum waar eerder de afspraak mee is gemaakt om de afspraak te verzetten. Mocht het vanwege mogelijke lange wachttijden of andere omstandigheden niet lukken het call-centrum te bereiken, kan hierover ook later nog contact op worden genomen met de GGD. Niemand moet zich op verplicht voelen de straat op te gaan.

Tegelijkertijd willen wij er voor blijven zorgen dat mensen zich kunnen laten testen en dat beschikbaar vaccin zo snel mogelijk gebruikt wordt. Voor maandag 8 februari staan 30.000 testafspraken en 24.000 vaccinatieafspraken gepland.

meer informatie vindt u op https://ggdghor.nl/ of op GGD Hart voor Brabant  https://www.ggdhvb.nl/

Zondag 7 februari is er door het KNMI voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst. Dit betekent dat alle testlocaties van GGD  en de vaccinatielocatie gesloten zijn. Ook alle thuisbemonsteringafspraken worden geannuleerd.

Er wordt geprobeerd om alle 20.000 mensen die een afspraak hadden staan om gevaccineerd te worden en alle 20.000 mensen die een testafspraak hadden, hierover telefonisch te informeren.

Via het landelijke callcenter zullen nieuwe afspraken gemaakt gaan worden. Door de te verwachte drukte bij het callcenter is het mogelijk dat dit niet direct lukt. Bent u onverhoopt niet gebeld, kom dan toch niet naar de test- of vaccinatielocatie. Ook na het weekend zullen wij voor u nog een nieuwe afspraak maken.

Wat betekent dit voor jouw afspraak?

Jouw testafspraak of vaccinatieafspraak gaat niet door. Je wordt hierover per telefoon of SMS geïnformeerd. Hierbij wordt het volgende gemeld:

  • Als je een afspraak hebt voor een coronatest, bel je voor het inplannen van een nieuwe afspraak met het landelijk callcenter: 0800 – 1202.
  • Als je een afspraak hebt voor een vaccinatie, bel je voor het inplannen van een nieuwe afspraak met het landelijke callcenter. Dit nummer vind je in jouw uitnodigingsbrief.

Je hoeft de SMS of het telefonische bericht niet af te wachten en mag ook meteen al contact opnemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Mocht het vanwege mogelijk lange wachttijden of andere omstandigheden dit weekend niet lukken het callcenter te bereiken, kun je ook na het weekend de afspraak opnieuw inplannen.

Afhankelijk van de weersverwachtingen bekijkt GGD  in de loop van zondag 7 februari wat dit betekent voor de opening en openingstijden van onze test- en vaccinatielocaties op maandag 8 februari en de rest van die week.meer informatie vindt u op https://ggdghor.nl/

of op GGD Hart voor Brabant  https://www.ggdhvb.nl/


«   »