overloon nieuws

Home » regionieuws » Afsluitingen snelweg A73

Afsluitingen snelweg A73

Gepubliceerd op 26 februari 2021 om 11:45

Om vorstschade aan het asfalt te herstellen voert Rijkswaterstaat reparaties uit aan de snelweg A73. De A73 is daardoor afgesloten tussen oprit (9) Venray en knooppunt Rijkevoort in de richting van Nijmegen van zaterdag 27 februari 21.00 uur tot maandag 1 maart 2021 5.00 uur.

Van zaterdag 27 februari 21.00 uur tot maandag 1 maart 2021 5.00 uur is de snelweg A73 tussen oprit (9) Venray en knooppunt Rijkevoort in de richting van Nijmegen op de volgende punten afgesloten:

  • oprit (9) Venray van de A73 richting Nijmegen;
  • op- en afrit (8) Venray-Noord van de A73 richting Nijmegen;
  • op- en afrit (7) Vierlingsbeek van de A73 richting Nijmegen;
  • op- en afrit (6) Boxmeer van de A73 in de richting van Nijmegen.

Omleidingsroutes

Gele borden en tekstkarren geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Vorstschade aan het asfalt

De winterse omstandigheden hebben afgelopen periode tot asfaltschades geleid. Daar waar nodig zijn tijdelijke maatregelen getroffen en spoedreparaties uitgevoerd. In de komende weken vinden in Zuid-Nederland nog meer herstelwerkzaamheden plaats.

Wanneer schade geen direct gevaar oplevert, wordt deze meegenomen in de onderhoudswerkzaamheden die vanaf het voorjaar van 2021 worden uitgevoerd. Wel nemen we tijdelijke veiligheidsmaatregelen voor de weggebruikers, maar ook om veilig te kunnen werken. Zo plaatsen we onder meer waarschuwingsborden, stellen we snelheidsbeperkingen in en waar nodig sluiten we rijstroken af.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).bron:https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws


«   »