overloon nieuws

Home » regionieuws » Wonen Vierlingsbeek neemt 22 woningen Mooiland over

Wonen Vierlingsbeek neemt 22 woningen Mooiland over

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 10:34

Wonen Vierlingsbeek neemt op 30 september 2021, 22 huurwoningen in Vierlingsbeek en Maashees over van woningcorporatie Mooiland. Wonen Vierlingsbeek verhuurt bijna 500 woningen in de gemeente Boxmeer.

Daarom is Wonen Vierlingsbeek de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat om 4 appartementen aan de Monseigneur Geurtsstraat in Maashees en 18 eengezinswoningen aan de Merletgaarde en Prins van Oranjestraat in Vierlingsbeek.

Reden voor verkoop

Mooiland is een corporatie die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. En een corporatie die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk en voor sociale vraagstukken. In haar kernregio Noordoost-Brabant, Gennep en in het AAN-gebied (Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en enkele gemeenten in directe omgeving daarvan) is Mooiland die corporatie. Daar geeft Mooiland thuis. Daar staan nu al de meeste van haar sociale huurwoningen.
Wonen Vierlingsbeek verhuurt alle andere sociale huurwoningen in een aantal kleine kernen van de gemeente Boxmeer, waaronder Vierlingsbeek en Maashees. Het is daarom een logische keuze om onze woningen in die plaatsen te verkopen aan Wonen Vierlingsbeek.

Jan Willemse, Manager Aan-en Verkoop o.g. van Mooiland vertelt:

Veranderingen

Mooiland en Wonen Vierlingsbeek werkten gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Peter Verhoeven, directeur-bestuurder Wonen Vierlingsbeek, licht de aankoop toe: Wonen Vierlingsbeek bestond vorig jaar 50 jaar en verhuurt bijna alle sociale huurwoningen in de kernen van de oude gemeente Vierlingsbeek (Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Groeningen, Holthees en Vortum Mullem). Het is een lang gekoesterde wens van Wonen Vierlingsbeek om de woningen die nu nog in bezit zijn van Mooiland over te nemen, zodat het voor de huurders en woningzoekenden in deze kernen duidelijk is bij welke corporatie ze terecht kunnen. Ik ben verheugd dat het vlak voor mijn afscheid als directeur-bestuurder van Wonen Vierlingsbeek gelukt is om deze stap te zetten.

 


«   »