overloon nieuws

Home » regionieuws » Beleef het buitenleven

Beleef het buitenleven

Gepubliceerd op 14 mei 2021 om 15:56

Vekabo bestaat al 40 jaar. Maar we staan zeker niet stil. Achter de schermen werken we namelijk aan een nieuwe website. Met een nieuwe naam, met nog meer inspiratie voor je vakantie op het platteland en in het groen. 

Waarmee je straks ook kan zoeken op beschikbaarheid en prijs. En waar je natuurlijk al onze ruim 1.200 kleine campings en accommodaties vindt.

VAKANTIE AAN HET WATER
De lente is in volle gang en nu de temperaturen stijgen zoeken we steeds vaker het water op. Voor een verkoelende duik, om uit te waaien op het strand of voor een boottocht door de natuur. Bijna driehonderd van onze kleine campings, vakantiehuizen, Bed & Breakfasts en groepsaccommodaties zijn aan of bij het water gelegen. Benieuwd? Bekijk onze locaties aan het water.
 
VEKABO SCOORT ZOOVER AWARDS
De Zoover Awards 2020 zijn inmiddels uitgereikt. Het evenement heeft dit jaar online plaatsgevonden. Alleen de Zoover awards GOUD zijn uitgereikt (een totaalscore van 9,0 of hoger).
Maar liefst 68 Vekabo campings en accommodaties zijn in de prijzen gevallen, een aantal hiervan hebben zelfs de top 10 behaald! Bekijk hier alle winnaars.
 
DE MOOISTE NEDERLANDSE NATUURGEBIEDEN
Wandelen over uitgestrekte heide, struinen door duingebieden of varen met een kano over kronkelende beekjes: de Nederlandse natuur is populairder dan ooit. Wil jij er binnenkort weer op uit? Natuurmonumenten beheert in Nederland meer dan 100.000 hectare natuur en zette al deze natuurgebieden in een handig overzicht! Lees alles over de mooiste natuurgebieden in jouw buurt of bekijk de interactieve kaart.
 
TUINIEREN VOOR VLINDERS
Het is voorjaar en dat betekent dat de eerste vlinders zijn ontwaakt uit hun winterslaap. Deze vlinders gaan nu op zoek nectar, die ze vinden in bloeiende bloemen. Ben jij benieuwd hoe jij een prachtige vlindertuin kunt creëren? Help de vlinders een handje met de tuintips van de Vlinderstichting! Lees alle tips en download het gratis boekje ‘Tuinieren voor Vlinders’.
 
ACTIEVE VAKANTIE BIJ CAMPING BREAK OUT
Break Out Evenementen in Swalmen (Limburg) biedt sinds kort een kleinschalige camping aan, waar je rust vindt maar energie. Zo is er een klimpark, kun je er mountainbiken, wandelen of kanovaren. Voor een hapje of een drankje kan je terecht bij Anni's Stube. In de prachtige omgeving vind je onder meer de Asseltse Plassen en het Meinweggebied. Meer informatie
 
ONTDEK ZUID-HOLLAND
Wie aan Zuid-Holland denkt, denkt vaak aan de steden Rotterdam en Den Haag, maar er valt nog zoveel meer te ontdekken! Bijvoorbeeld de molens van Kinderdijk, de ongerepte natuur van de Biesbosch en de tulpen van de Keukenhof. En wat dacht je van die eindeloze stranden? Ontdek Zuid-Holland.
 
NIEUWE VEKABO ACCOMMODATIES
De afgelopen maanden is het aanbod van Vekabo uitgebreid met een aantal prachtige nieuwe locaties. Waaronder sfeervolle kleine campings in Drenthe, Limburg en Zeeland, een vakantieverblijf met een B&B, diverse groesaccommodaties, trekkershutten en kampeermogelijkheden in Gelderland en een camping inclusief vakantiehuis in Overijssel. Benieuwd? Bekijk het nieuwe aanbod.
 
VOLG VEKABO OP INSTAGRAM
Zoek je inspiratie voor een leuke vakantie op het platteland of in het groen? Volg Vekabo dan op Instagram. Gebruik #vekabo tijdens jouw vakantie bij een Vekabo camping of accommodatie. Wie weet delen wij jouw foto’s!

Op de grens van Noord-Brabant en Limburg ligt overloon midden in de bossen Een heerlijk verblijf in de frisse boslucht op Landal De Vers. Dit bosrijke park ligt bij Nationaal Park De Maasduinen. Geniet samen van de natuur!

feu1jwwbnl_public_7_7_8_foto-albert-overloon_eufij5_Overloonseduine21-05-2020-9-1.jpg

Tijdens een flinke wandeling of fietstocht ruikt u de heerlijke boslucht die u energie geeft om door te gaan. Maak een rondvaart over de Maas of een fietstocht in deze regio te ervaren. Maar er valt nog meer te ontdekken in de buurt van het overloon zoals attractiepark Toverland in Sevenum, de kasteeltuinen en thermaalbaden in Arcen en Zoo Parc en Oorlogsmuseum Overloon in Overloon. Komt u hier ook vakantie vieren? Overloon ligt in een bosrijke omgeving waar ook bezoekers graag van komen genieten. Het dorp wordt dan ook wel aangeduid als het toeristisch hart van de gemeente Boxmeer. 


«   »