overloon nieuws

Boxmeerse Kwis met hoofdstuk over kerkdorpen

Gepubliceerd op 7 juni 2021 om 20:41

De Boxmeerse Kwis, een mooie dorpskwis voor Boxmeer maar ook voor Overloon.

Op zaterdagavond 6 november wordt in Boxmeer de eerste dorpsquiz gehouden. De dorpsquiz is bedoeld voor teams die gezamenlijk op een eigen gezellige locatie de quizvragen gaan proberen te beantwoorden. De Boxmeerse Kwis bestaat uit een groot aantal vragen en opdrachten verdeeld over 10 hoofdstukken.  Vragen over Boxmeer van toen en nu, over de Kerkdorpen, maar ook hersenkrakers, sport, film en muziek. Dus de Boxmeerse Kwis is dus zeker niet bedoeld alleen voor autochtone Boxmerenaren maar voor alle inwoners van de gemeente Boxmeer met bijbehorende kerkdorpen. Wel is het handig om in je team leden te hebben uit allerlei generaties. Of anders achter de hand in een telefoonlijst.  Omdat er ook vragen en geheime opdrachten buiten zijn is het aan te bevelen met minimaal zes personen een team te vormen. Bij het hoofdstuk ‘De Hort Op’ zullen enkele teamleden op pad moeten om de benodigde antwoorden te vinden. Alles moet ook binnen een tijdsperiode van vijf uur opgelost worden. Alle middelen die men kan verzinnen om aan de antwoorden te komen zijn toegestaan. Het is dus geen quiz, zoals bij een pubquiz waar het aankomt op parate kennis.

 

De officiële inschrijving geschiedt op zondagmiddag 19 september in Café Zaal ’t Centrum aan de Steenstraat 56. Inschrijven kost € 20,- per team. Naast het bewijs van inschrijving ontvangt u daar ook een joker. Deze kan extra punten opleveren tijdens de quizavond. Deze inschrijfmiddag wordt een feestelijke middag met leuk entertainment. En let goed op, hier begint de Boxmeerse Kwis al. Op de quizavond van 6 november kan tussen 18.00 en 18.30 het Kwisboek opgehaald worden in Café-Zaal ‘t Centrum. Natuurlijk zo snel mogelijk naar de locatie en de hoofdstukken daar verdelen onder de teamleden. Tot 23.00 uur heeft men de tijd voor alle vragen en opdrachten. Tussen 23:00 en 23.15 moet het Kwisboek weer ingeleverd worden bij Café-Zaal ’t Centrum en kunnen de teamleden daar hun ervaringen delen met andere teams tijdens de heuse feestelijke ‘After Party van de Boxmeerse Kwis’. De prijsuitreiking is op zaterdagavond 27 november in Cantina La Bamba. Burgemeester van Soest zal deze prijsuitreiking verrichten. Naast de wisselbokaal is er ook prijzengeld beschikbaar gesteld. Voor het winnende team € 150,-, tweede plaats € 100,- en voor derde plaats € 50,-. Uit de opbrengsten van de Boxmeerse Kwis wordt dit jaar een donatie gedaan van € 500,- voor een goed doel in de gemeente Boxmeer. De organisatie van de Boxmeerse Kwis bestaat uit o.a. Wendy Mekking, Thea Peeters, Jan Tunnissen, Rens Verdijk, Dave Harrold, Bas Faassen, Jan Peters en Hans Verhoeven. Zij gaan de vragen opstellen en krijgen voor het hoofdstuk ‘Over de Kerdorpen’ hulp van bekende inwoners van deze omliggende kerkdorpen. Verder geeft de organisatie in het kwisboek een aantal suggesties van goede doelen die in aanmerking komen voor de donatie. Elk deelnemend team kan een voorkeur aangeven in het antwoordenboek en het goede doel met de meeste voorkeurstemmen kan op 27 november de waardecheque van € 500,- uit handen van burgemeester van Soest in ontvangst nemen. De Boxmeerse Kwis wordt mede mogelijk gemaakt door een groep ‘Vrienden van de Boxmeerse Kwis’. Meer info vind u op www.boxmeersekwis.nl en houdt vooral ook de facebookpagina in de gaten: www.facebook.com/boxmeersekwis/.

 

Op onze facebookpagina wordt woensdag 16 juni een voorbeeldvraag geplaatst. U kunt als opmerking het antwoord geven op die vraag. Diegene die het eerst het juiste antwoord heeft gegeven ontvangt een feestelijke taart uit de brood- en banketbakkerij van de Hema in Boxmeer en natuurlijk eeuwige roem bij de Boxmeerse Kwis. Als opmaat naar de officiële Boxmeerse Kwis zullen er meer voorbeeldvragen komen op de facebookpagina


«   »