overloon nieuws

Beginnen met Hardlopen – Diplomaloop

Gepubliceerd op 24 juli 2021 om 13:25

Lopen is leuk! Lopen is een hele normale activiteit voor het lichaam en is gezond! Bij AV Sporting leren we je echt naar een doel toe te werken en wel om 5km aaneengesloten te rennen. Tijd is niet belangrijk, gewoon 5km hardlopen! In 12 weken tijd wordt in een rustige opbouw het hardlopen aangeleerd. 

De cursus wordt afgesloten met een 5km duurloop waarvoor je een Diploma ontvangt, de “Diplomaloop”. In september 2021 starten we weer met een cursus in Overloon.

Na de Diplomaloop kan je natuurlijk bij AV-Sporting blijven lopen. Er zijn trainingen in Boxmeer en Overloon op verschillende dagen en tijden van de dag.

Hardlopen voor beginners

Een loopcursus kan om vele redenen nuttig zijn, maar bij AV Sporting Boxmeer vinden we het belangrijk dat je op een gestructureerde manier blessurevrij leert hardlopen. In onze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod zoals warming-up en cooling-down, hardlooptechniek, het voorkomen van blessures, voeding, schoenen en kleding.
Met deze goede basis blijft hardlopen ook op de lange termijn leuk en blijf je makkelijk blessurevrij.

Training/Cursus Overloon

De cursus start op zaterdag 11 september 2021. De trainingen starten steeds op zaterdagochtend 09:00 uur bij Sporthal De Raaijhal aan de Raaijweg 15-17 in Overloon waarna er meestal wordt gelopen in de bossen bij het museum. Mogelijk wordt er ook een keer getraind op de atletiekbaan in Boxmeer. De trainingsdata voor Overloon 2021, zijn:

  • 11 (start), 18 en 25 september
  • 2, 9, 16, 23 en 30 oktober
  • 6, 13 20 en 27 november 
  • De Diplomaloop is dan op 4 december 2021

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden via email noodzakelijk. De cursuskosten bedragen 40 Euro. Voor dit bedrag word je voor een periode van 3 maanden lid van A.V. Sporting Boxmeer. Daarmee ben je voor deze periode ook lid van de Atletiekunie en automatisch verzekerd. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een email naar: beginnerscommissie@avsportingboxmeer.nl

Diplomaloop

De cursus wordt afgesloten met een diplomaloop over 5km in de bossen van Overloon bij het museum, op 4 december 2021. De diplomaloop is enkel voor de beginnersgroep is ook een verenigingsactiviteit: Altijd erg gezellig. Van alle deelnemers wordt de gelopen tijd geregistreerd met onze officiële wedstrijdklok. Na afloop van de loop en onder genot van een drankje krijgen alle beginners hun diploma uitgereikt.

 

Lopen is leuk! Iedereen kan leren hardlopen!


«   »