overloon nieuws

Na de zomervakantie letten we extra op scholieren

Gepubliceerd op 4 september 2021 om 17:35

Maar weinig mensen weten dat er vlak na de zomervakantie opvallend veel verkeersongelukken plaatsvinden. Met name onder scholieren. Deze negatieve trend willen we een halt toeroepen. En daar hebben we héél Nederland bij nodig. Dus ook jou! Op deze pagina lees je hoe je het verkeer voor scholieren juist in augustus en september veiliger maakt. Meedoen is makkelijk!

Rij je auto? Wees dan in augustus en september extra lief voor scholieren. Bied ze de gelegenheid om te wennen aan hun (nieuwe) schoolroute. Bijvoorbeeld door je snelheid voor ze aan te passen en door schoolzones te mijden. Zo kunnen zij, dankzij jou, veiliger naar school. Als geheugensteuntje zie je momenteel in het straatbeeld door héél Nederland spandoeken en posters met de tekst 'Onze scholen zijn weer begonnen'.

Vind je het ook belangrijk dat kinderen veilig naar school kunnen? Help mee of deel onderstaande poëzie-video (spoken word by Justin Samgar).

Doe ook mee!

Iedereen kan een bijdrage leveren aan veiliger verkeer. Ontdek hieronder onze tips.

Tips voor scholieren

Na de zomervakantie weer fris van start? Controleer je fiets op gebreken met de VVN Fietscheck en oefen de (nieuwe) schoolroute samen met een volwassene.

https://vvn.nl/fietscheck

Tips voor automobilisten

Kinderen en scholieren hebben nog niet zoveel verkeerservaring én voelen een druk erbij te horen. Ze zijn in het verkeer dan ook erg gebaat bij oplettende volwassenen. Van thuiswerken tot schoolzones vermijden: meedoen is makkelijk! https://vvn.nl/de-scholen-gaan-weer-beginnen

Tips voor scholen, gemeenten en bedrijven

Gemeente, school of bedrijf? Maak gebruik van deze campagnematerialen en zorg er samen met ons voor dat kinderen veilig naar school kunnen.

De campagne loopt in iedere vakantieregio 3 weken (van 1 week voor tot 2 weken na de schoolstart):

  • Regio Noord: 16 augustus t/m 3 september 
  • Regio Midden: 23 augustus t/m 10 september
  • Regio Zuid: 30 augustus t/m 17 september 

Samenwerken

Onze partners Athlon, Picnic en de Vereniging van Nederlandse Autoleasmaatschappijen dragen bij aan de campagne en helpen mee om kinderen veilig over straat te laten gaan. Wil jij je als bedrijf ook inzetten voor de maatschappij en meer verkeersveiligheid? Wij ontdekken graag of een samenwerking mogelijk is. Meer informatie vindt u Bron:https://vvn.nl/

 


«   »