overloon nieuws

aangepaste dienstregeling op de Maaslijn

Gepubliceerd op 10 december 2021 om 17:27

Op zondag 12 december start de nieuwe dienstregeling voor de treinen en bussen van Arriva in Limburg. Deze nieuwe dienstregeling 2022 bevat verschillende optimalisaties en aanpassingen. Voor de Maaslijn komt daar met ingang van maandag 13 december nog een aanpassing bij. 

Dan vervallen tijdelijk de korte retourritten tussen Venray en Nijmegen v.v. met als doel de dienstregeling robuust te kunnen rijden.

De aangepaste dienstregeling wordt door Arriva bekend gemaakt op de website, op de schermen in de bussen en treinen, staat in de reisplanners en krijgt aandacht op social media.

 

Twee weken eerder

De dienstregeling van de Arriva treinen wijzigt per 12 december minimaal. Vanaf 13 december vervallen wel alle korte retourritten op de Maaslijn tussen Venray en Nijmegen. Dat is twee weken eerder dan gepland. Normaliter vervallen deze ritten pas vanaf de kerstvakantie (die dit jaar op 27 december start).

 

 

Betrouwbare dienstregeling

Door de coronamaatregelen zien we een afname van de reizigersaantallen. Om voor de reizigers op de Maaslijn een betrouwbare dienstregeling te bieden, zet Arriva maximaal in qua materieel en personeel. Aanvullend vervallen - twee weken eerder dan gepland, per 13 december – alle korte retourritten tussen Venray en Nijmegen. Door het laten vervallen van deze ritten is er minder kans op verstoring. Om eventuele verstoringen snel op te lossen is veel extra inzet nodig van personeel. Door de geldende coronamaatregelen -met isolatie en quarantaine- is beschikbaar personeel schaars. Door de storingskans te verlagen neemt de betrouwbaarheid van de dienstregeling toe.

 

 

Na de kerstvakantie

Na de kerstvakantie gaat de dienstregeling van de Maaslijn terug naar de geplande dienstregeling zoals die voor 2022 is bekend gemaakt.

Meer informatie vindt u op https://www.arriva.nl/


«   »