overloon nieuws

prikken zonder afspraak

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 19:47

Op de GGD vaccinatielocatie in Venray is het vanaf donderdag 6 januari 09:00 uur mogelijk om zonder afspraak een extra prik (boostervaccinatie) te halen.

Voorwaarde is wel dat de laatste coronavaccinatie minimaal drie maanden geleden was of dat men minimaal drie maanden geleden genezen is van een coronabesmetting. Binnenlopen zonder afspraak in Venray (adres De Voorde 40 te Oostrum) is mogelijk tussen 9.00 uur en 20.00 uur. Vanaf zondag 9 januari worden de openingstijden aangepast naar 9.00 tot 16.00 uur. Het kan zijn dat mensen te maken krijgen met enige wachttijd.

GGD Limburg-Noord heeft ingezet op zoveel mogelijk vaccinatiecapaciteit om half januari alle inwoners van 18 jaar en ouder van een prik te kunnen voorzien. Deze capaciteit wordt op dit moment niet meer volledig benut. Daardoor ontstaat de mogelijkheid voor zogenaamde vrije inloop in Venray. Neem uw legitimatiebewijs mee en eventueel ook het gele boekje, als u voor uw vaccinatie komt.

Wachttijd

Nu de noodzaak voor een afspraak in Venray is losgelaten kan het zijn dat er op sommige momenten op de dag drukte ontstaat. We vragen u daarom de ochtendspits en de avondspits zoveel mogelijk te mijden. Verder geven we op onze website (www.ggdlimburgnoord.nl) aan wanneer de wachttijd te hoog oploopt. Ons advies is om de website te raadplegen voordat u naar de locatie komt.

Voor de overige locaties blijft een afspraak nodig

Voor mensen die hun boosterprik willen halen op één van de overige GGD vaccinatielocaties in Roermond, Venlo en Weert blijft het nodig om een afspraak te maken. Een afspraak maken kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Iedereen van 18 jaar en ouder kan een afspraak maken voor deze locaties.
Wie al een afspraak heeft staan, kan gewoon naar de afgesproken locatie gaan. Wie toch liever gebruik wil maken van de vrije inloop, is welkom in Venray. Het is dan niet nodig om de afspraak om te boeken via het landelijk callcenter. Wanneer u in Venray tijdens de vrije inloop komt en meld dat u al een afspraak had staan, zorgt de GGD dat deze afspraak uit het systeem wordt gehaald. Meer informatie vindt u https://www.ggdlimburgnoord.nl/