'Arrestatieteam haalt verdachte uit stilstaande trein bij Holthees'

Gepubliceerd op 2 februari 2022 om 18:28

De politie heeft woensdag bij Holthees een stilstaande trein bestormd. Dat gebeurde nadat een passagier in de trein van Nijmegen richting Roermond een verdacht pakketje had gemeld. Eén verdachte is opgepakt. Volgens de Veiligheidsregio is er geen explosief gevonden.

Niks verdachts gevonden in trein bij Holthees

Holthees - De politie heeft in de trein die gistermiddag is stilgezet na grondig onderzoek niks verdachts aangetroffen. Op basis van het signalement van de melder zijn twee personen gefouilleerd en bij hen is geen granaat of iets wat erop lijkt gevonden. Beide personen zijn dan ook niet aangehouden.

Doorzoeking trein
In de meldkamer kwam rond 15.50 uur een melding binnen van een getuige die vertelde dat een man in de trein zou zitten met een granaat of iets wat erop lijkt. Op basis van die melding is direct actie ondernomen en is de trein stilgezet. Ook zijn er meerdere eenheden naar de locatie gegaan, waaronder een explosievenspecialist van de politie. Bij dit soort meldingen nemen wij geen enkel risico.

Nadat de trein is stilgezet zijn de bovengenoemde personen gefouilleerd. Vervolgens zijn alle passagiers uitgestapt en hebben wij alle treinstellen doorzocht en daar niks verdachts aangetroffen. De trein kon na dit oponthoud zijn weg vervolgen. Bron:https://www.politie.nl/

Alle reizigers gefouilleerd, maar geen explosief in trein bij Holthees

De politie is woensdag bij Holthees een stilstaande trein binnengevallen. Dat gebeurde nadat iemand op het station in Nijmegen een man in de trein richting Roermond zag stappen met iets dat leek op een granaat. Eén verdachte is opgepakt in de trein, maar een explosief werd niet gevonden.

Profielfoto van Jesse van KalmthoutProfielfoto van Cor BoumaGeschreven door

De melding dat iemand de trein instapte met mogelijk een explosief op zak werd zo serieus genomen, dat de trein rond 16.30 uur iets voor de spoorwegovergang in Holthees, op de grens met Limburg, werd stilgezet.

De hulpdiensten rukten met man en macht uit. Zo waren er tientallen agenten en een arrestatieteam aanwezig, hing er een helikopter boven het spoor en stonden brandweer en ambulances paraat. Lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4034151/alle-reizigers-gefouilleerd-maar-geen-explosief-in-trein-bij-holthees

 

Profielfoto van Jesse van KalmthoutGeschreven door

 

De politie liet de trein na de melding iets voor Holthees stoppen en rukte met man en macht uit. Zo was er tientallen agenten en een arrestatieteam aanwezig, hing er een helikopter boven het spoor en stonden brandweer en ambulances paraat.

Inval
Rond halfzes werd de trein richting de spoorwegovergang gedirigeerd en niet veel later vielen gewapende agenten met kogelwerende vesten en honden de trein binnen. 

meer. Op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4034151/arrestatieteam-valt-trein-binnen-vanwege-verdacht-pakket-man-aangehouden

 

Het filmpje is ingestuurd door iemand dochter die in de trein zat bij Holthees

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is er nog niemand aangehouden. Wel zag een passagier dat een man door de politie werd meegenomen. Die passagier kwam even later weer terug de trein in en bleek dus niet de verdachte die gezocht werd. 

Geen explosieven aangetroffen in stilgezette trein: 'Blij dat het met een sisser is afgelopen’

HOLTHEES - Op de Maaslijn - baanvak Nijmegen - Venlo -  bij Holthees is dinsdagmiddag rond 16.00 uur een trein stilgezet omdat er een explosief in een van de treinstellen aanwezig zou zijn. Vanaf het perron in Nijmegen zou iemand gezien hebben dat een passagier die in de trein stapte een explosief bij zich had, mogelijk een handgranaat. Een grote politieinzet en urenlange zoekactie in de trein leverde geen explosief op. ,,Blij dat het met een sisser is afgelopen", concludeerde een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Joost Ariaans, Frank Hermans, Hai Voeten 2 feb. 2022 Laatste update: 20:22

Direct nadat die melding 's middags binnenkwam werd groot alarm geslagen. Politie werd in groten getale opgeroepen en de trein werd stilgezet in de buurt van het dorp Holthees. Daar is kort voor 18.00 uur een grote groep agenten de trein binnengegaan.In de trein ging de politie op zoek naar de verdachte persoon en naar het mogelijke explosief. Daarbij zou ook een toilet zijn opengebroken door leden van het arrrestatieteam. Binnen werd niemand aangetroffen. 

Alle passagiers fouilleren

 

Rond 18.30 uur is de trein enkelen honderden meters vooruit gereden en stilgezet bij een spoorwegovergang. Daar moesten alle passagiers de trein verlaten. Alle personen die voldeden aan het signalement dat de melder had gegeven werden als eersten gefouilleerd. Daarna werden ook de andere passagiers onderzocht. 

UPDATE + VIDEO op Bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/geen-explosieven-aangetroffen-in-stilgezette-trein-blij-dat-het-met-een-sisser-is-afgelopen~a9cdccb4/

 

Politie zoekt passagier die handgranaat bij zich zou hebben in trein van Nijmegen naar Venlo

UPDATE + VIDEO HOLTHEES - Op de Maaslijn - baanvak Nijmegen - Venlo -  bij Holthees is dinsdagmiddag rond 16.00 uur een trein stilgezet omdat er mogelijk een explosief in een van de treinstellen aanwezig zou zijn. Vanaf het perron in Nijmegen zou iemand gezien hebben dat een passagier die in de trein stapte een explosief bij zich had, mogelijk een handgranaat. 

Direct nadat die melding binnenkwam werd groot alarm geslagen. Politie werd in groten getale opgeroepen en de trein werd stilgezet in de buurt van het dorp Holthees. Daar is kort voor 18.00 uur een grote groep agenten de trein binnengegaan.In de trein ging de politie op zoek naar de verdachte persoon en naar het mogelijke explosief. Daarbij zou ook een toilet zijn opengebroken door leden van het arrrestatieteam. Binnen werd niemand aangetroffen. 

Alle passagiers fouilleren

Rond 18.30 uur is de trein enkelen honderden meters vooruit gereden en stilgezet bij een spoorwegovergang. Daar moesten alle passagiers de trein verlaten. Alle personen die voldeden aan het signalement dat de melder had gegeven werden als eersten gefouilleerd. Daarna werden ook de andere passagiers onderzocht. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/politie-zoekt-passagier-die-handgranaat-bij-zich-zou-hebben-in-trein-van-nijmegen-naar-venlo~a9cdccb4/