Beginnen met Hardlopen – Diplomaloop

Gepubliceerd op 16 februari 2022 om 20:30

Lopen is leuk! Lopen is een hele normale activiteit voor het lichaam en is gezond!

Bij AV Sporting leren we je echt naar een doel toe te werken en wel om 5km aaneengesloten te rennen. Tijd is niet belangrijk, gewoon 5km hardlopen!

In 12 weken tijd wordt in een rustige opbouw het hardlopen aangeleerd. De cursus wordt afgesloten met een 5km duurloop waarvoor je een Diploma ontvangt, de “Diplomaloop”. In Maart 2022 starten we weer met een cursus in Boxmeer en in het najaar met een kursus in Overloon.

Na de Diplomaloop kan je natuurlijk bij AV-Sporting blijven lopen. Er zijn trainingen in Boxmeer en Overloon op verschillende dagen en tijden van de dag.

Hardlopen voor beginners

Een loopcursus kan om vele redenen nuttig zijn maar bij AV Sporting Boxmeer vinden we het belangrijk dat je op een gestructureerde manier blessurevrij leert hardlopen. In onze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod zoals warming-up en cooling-down, hardlooptechniek, het voorkomen van blessures, voeding, schoenen en kleding.
Met deze goede basis blijft hardlopen ook op de lange termijn leuk en blijf je makkelijk blessurevrij.

Training/Cursus Boxmeer 2022

De cursus start op 16 Maart. De trainingen zijn wekelijks op woensdag avond van 18:30 tot 19:30 op onze 400m (gravel-)baan op sportpark “de Brest” aan de Graafsweg 36A te Boxmeer. Afsluiting van de cursus is op 11 Juni met de genoemde Diplomaloop.

Aanmelden

De cursuskosten bedragen 40 Euro. Voor dit bedrag word je voor een periode van 3 maanden lid van A.V. Sporting Boxmeer. Daarmee ben je voor deze periode ook lid van de Atletiekunie en automatisch verzekerd. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een email naar: beginnerscommissie@avsportingboxmeer.nl.

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden via email noodzakelijk

Atletiek Vereniging AV Sporting Boxmeer

De nieuwe gemeente Land van Cuijk kent verschillende sportverenigingen die zich bezighouden met hardlopen. AV Sporting Boxmeer is actief vanaf sportlocaties in Boxmeer en Overloon en heeft enthousiaste leden uit een gebied van dik 10km rond Boxmeer en Overloon! De club bestaat 20 jaar en dat wordt dit jaar groots gevierd!

 

Lopen is leuk! Iedereen kan leren hardlopen!