Storm Eunice legt Nederland vrijdagmiddag mogelijk plat met zware windstoten

Gepubliceerd op 18 februari 2022 om 08:08

Storm Eunice raast vrijdag met windstoten tot 140 kilometer per uur over Nederland, waar met name het verkeer onder lijdt.

Treinen stoppen om 14.00 uur met rijden en mogelijk worden bruggen en sluizen tijdelijk niet bediend. Daarnaast gaan veel vaccinatie- en testlocaties van de GGD dicht.

Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat het verkeer vrijdagmiddag en tijdens de avondspits veel last zal hebben van Eunice. Op sommige windgevoelige plekken, zoals bruggen, komen extra zware bergers te staan die gestrande vrachtwagens snel overeind kunnen helpen. Vooral auto's met aanhangers, lege vrachtwagens en auto's met dakkoffers zijn vatbaar voor harde windstoten.

Ook op het water kunnen problemen ontstaan, mede door de hoge waterstanden in het Waddengebied en het oosten van het IJsselmeer. Buitendijkse gebieden kunnen onderlopen, waarschuwt Rijkswaterstaat. In Scheveningen zijn zandheuvels gemaakt om de strandtenten te beschermen tegen de zee.

Naar verwachting sluiten de Ramspolkering bij Kampen, de Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel en de Haringvlietsluizen in Zuid-Holland. Het is mogelijk dat bruggen en sluizen tijdelijk niet bediend kunnen worden als gevolg van de storm. Lees meer op bron:https://www.nu.nl/binnenland/6184761/storm-eunice-legt-nederland-vrijdagmiddag-mogelijk-plat-met-zware-windstoten.html

 

Stuur uw foto van de storm! U kunt ze insturen naar info@overloonnieuws.nl 

WhatsApp (o.a. uw foto's) naar 0637739180

Stormschade

meldingen over schade door de storm in de openbare ruimte graag weer via het algemene nummer van de gemeente boxmeer tel 0485 585911. Bij levensbedreigende situaties of bomen e.d. die doorgaande wegen versperren blijft 112 het te bellen nummer.meer info op www.boxmeer.nl

 

Geen spoed wel brandweer

Bel 0900-0904

Heb je geen spoedsituatie, maar toch de brandweer ter plaatse nodig? Bel dan 0900-0904. Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

 

Het telefoonnummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar voor alle niet-spoedeisende meldingen waarbij je de brandweer ter plaatse nodig hebt. Je wordt gevraagd de plaatsnaam in te spreken waar je de melding voor doet. De centrale verbindt je door met de regionale meldkamer. Zo word je snel geholpen en blijft de 112-lijn vrij voor levensbedreigende en spoedeisende situaties.

er-1.jpeg

Wilt u iets melden over de groenvoorziening, snoeiwerkzaamheden, stoeptegels, fietspaden of wegen?

Stuur uw foto van de storm! U kunt ze insturen naar info@overloonnieuws.nl 

WhatsApp (o.a. uw foto's) naar 0637739180

Lees ook Fietser gewond door botsing met boom klik hier 

Lees ook Grote tak breekt uit boom en vernielt woning klik hier