overloon nieuws

20.000 toeschouwers zien Bart de Kort de nieuwe Metworstkoning worden

Gepubliceerd op 28 februari 2022 om 17:54

Duizenden toeschouwers hebben deze carnavalsmaandag Bart de Kort koning van de metworst zien worden. Hij was de beste van in totaal 28 ruiters die een gooi deden naar deze felbegeerde titel. "Ongelooflijk, ik was gewoon weg. Het paard bleef doorlopen: fantastisch", zegt De Kort.

Profielfoto van Joris van DuinGeschreven door Joris van Duin

De traditie van de Metworstrennen gaat al zo'n 280 jaar terug en vandaag wordt daar in tegenstelling tot 2021 een nieuwe editie aan toegevoegd. De paardenraces worden gehouden op de weilanden tussen de dorpen Vortum-Mullem en Sambeek. Normaal komen er zo'n tienduizend toeschouwers op af. En ook nu is het enorm druk.

Er waren zes debutanten, onder wie een jongen van dertien. Leon Hendriks was met dertig jaar de oudste nieuwkomer. "Voor ik hier aan begon, dacht ik: ach, dit is een normale traditie. Maar nu ik hier sta, krijg ik er echt een heel speciaal gevoel van. Dat mensen je op straat aanspreken, maakt me heel erg trots."

De dertiger straalt en gaat ervan genieten. Lekker hobbelen, zeggen ze dan. We gaan er een mooie wedstrijd van maken. Lees en kijk meer foto's en filmpje op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4047768/20000-toeschouwers-zien-bart-de-kort-de-nieuwe-metworstkoning-worden


«   »