Gemeente Land van Cuijk verbetert vergunningverlening

Gepubliceerd op 14 april 2022 om 08:31

Sinds de start van de nieuwe gemeente Land van Cuijk zijn er problemen met vergunningverlening. Op dit moment zijn er, door meerdere oorzaken, ruim 1.000 aanvragen in behandeling. Om deze achterstand in te kunnen lopen is er een verbeterplan opgesteld. 

Wat gaan we doen?

Dit verbeterplan bevat een aantal maatregelen, waar je ook als inwoner mee te maken kunt krijgen of gebruik van kunt maken:

  • We zetten de conceptaanvragen stop bij WABO vergunningverlening. Dit geldt alleen voor nieuwe conceptaanvragen. De conceptaanvragen die al zijn ingediend worden nog gewoon behandeld. Hierover wordt de komende tijd contact opgenomen met de aanvragers. 
  • We zetten in op het verbeteren van de intake voor de vergunningaanvraag. Zo werken we aan de voorkant aan snellere besluitvorming op de aanvragen. 
  • We gaan werken met flitsvergunningen waar mogelijk, bij eenvoudige plannen als een dakkapel bijvoorbeeld. 
  • We gaan duidelijk aan de voorkant communiceren welke bouwplannen vergunningvrij zijn. Zo weet je beter waar je geen aanvraag voor hoeft in te dienen, dat scheelt werk bij de aanvrager en bij de gemeente. 
  • We gaan een inloopspreekuur voor pré-mantelzorgwoningen en mantelzorgwoningen organiseren, waarbij wij extra ondersteuning en informatie kunnen bieden aan aanvragers die minder digitaal vaardig zijn.
  • We zorgen voor een vergunningverlener in het Klant Contact Centrum. Zo kun je de vragen over een vergunning meteen aan de vergunningverlener stellen en hoeft er niet te worden doorverbonden.  

 

Meer informatie

De komende tijd gaan we op onze website de nieuwe maatregelen uitleggen. Ook worden er daar waar nodig nieuwe formulieren geplaatst. Via onze gemeentepagina en de social mediakanalen gaan we hier regelmatig een update over geven.

Met aanvragers van een (concept)aanvraag wordt, als dat nodig is, contact opgenomen de komende tijd. Mocht u eerder een dringende vraag hebben, neem dan contact op met het Klantcontact centrum, bereikbaar op 0485-854000