unieke film 'In the hour of Victory’

Gepubliceerd op 4 september 2022 om 14:26

Moed. Loyaliteit. Liefde. Opoffering. Vier kernwaarden die de basis vormen van deze meeslepende docufilm over de Bermudaanse majoor Anthony F. “Toby” Smith en zijn Amerikaanse vrouw Faith tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Toby sneuvelde op 14 oktober 1944 tussen Overloon en Merselo en werd begraven op de Overloon War Cemetery. Maar de herinnering aan hem leeft voor altijd voort in dit tijdloze verhaal dat meer dan 50 jaar na het einde van de oorlog in persoonlijke brieven werd ontdekt.
De grimmige realiteit van de oorlog, de Duitse bommen op Londen, zijn militaire training in het Verenigd Koninkrijk, zijn vertrek naar het front, zijn gevechten in Europa. Tegenover zijn liefde voor zijn vrouw Faith en het verlangen naar het goede leven thuis. Het zijn allemaal bepalende factoren in dit verhaal.

Deze docufilm uit 2012 gebaseerd op het gelijknamige boek “In the hour of Victory” won na de release verschillende prijzen op grote internationale filmfestivals in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en werd daar o.a. bekroond als beste documentaire en best geregisseerde documentaire.
Toch is deze film tot nu toe nog nooit te zien geweest in Europa.

Overloon War Chronicles is erin geslaagd om contact te leggen met de producent en kleinzoon van Toby, Jonathan D. Smith uit Bermuda. Jonathan vindt het een eer om de film over zijn grootvader alsnog aan de Overloonse bevolking en overige belangstellenden te kunnen presenteren. Jonathan komt zelf vanuit Bermuda naar Overloon om bij deze verlate Europese première van “In the hour of Victory” aanwezig te zijn. 

Aanmelden voor deze unieke filmavond kan uitsluitend via het formulier u kunt zich hier aanmelden.
De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor het werk van Overloon War Chronicles is welkom. De consumpties zijn voor uw eigen rekening.

LET OP: DE TOELATING IS OP VOLGORDE VAN AANMELDING EN VOL = VOL!


Datum:             vrijdag 14 oktober 2022
Inloop               18.30 uur
Aanvang:          19.00 uur
Locatie:            Gemeenschapshuis “De Pit”, 14 Oktoberplein 2 in Overloon 

Voor vragen kunt u dit email-adres gebruiken filmavond.owc@gmail.com.

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet. Tot dan!
Stichting Overloon War Chronicles

Meer informatie over de Stichting Overloon War Chronicles en de projecten is te vinden op

 https://www.overloonwarchronicles.nl/ Facebook: https://www.facebook.com/OverloonWarChronicles