overloon nieuws

Tausch en Buitenhuis winnen moddergevecht

Gepubliceerd op 20 september 2022 om 20:24

In Overloon heeft Jacky Tausch opnieuw de zege gegrepen in de klasse MX open inters. Op een modderig circuit Duivenbos wist de Elshouter beide manches te winnen en breidde hiermee zijn voorsprong in het kampioenschap uit tot 134 punten op Bram van den Hoek.(archieffoto)

De tweede plaats was voor Loeka Thonies. Hij hield met een derde en tweede plaats op basis van de tweede manche Erik De Bruyn achter zich. Bram van den Hoek moest het doen met de tweemaal de vierde plaats manches bij de MX open inters en werd daarmee ook vierde in het dagklassement. Tristan Evers maakte met een achtste en vijfde plaats in de maches de top vijf compleet.

In de klasse MX 2 inters ging de dagzege met een eerste en tweede plaats in de manches naar Kevin Buitenhuis. Kampioensleider Jelle Bankers hield met de derde en eerste plaats in de manches de schade beperkt en werd tweede in het dagklassement. Met de vierde en derde plaats in de manches was de laatste plaats op het podium voor Jamie Lucas.

Eerste manche
Het was Tausch die de beste start had voor De Bruyn, Jeffrey van Kempen, van den Hoek en Ilja Rutten. Echter al snel vonden achter de rug van Tausch en De Bruyn de nodige verschuivingen plaats. Van de Hoek schoof door naar de derde plaats. Thonies kwam na een matige start als vierde door en daarachter leek een gevecht te ontstaan om de vijfde plaats tussen van Kempen, Michon Voets en Ilja Rutten. Tausch en De Bruyn hadden al een voorsprong op de rest van het veld, echter was de koppositie nu voor De Bruyn. In de derde ronde heroverde Tausch de koppositie en De Bruyn moest hem snel laten gaan. Ondanks het lastige circuit kwam de leidende positie van Tausch niet meer in gevaar en hij won de manche met ruim verschil voor De Bruyn. Halverwege de manche achterhaalde en passeerde Thonies van den Hoek om de manche als derde af te sluiten. Van den Hoek zag de finishvlag als vierde. Daarachter was het van Kempen die zich terug knokte naar de vijfde plaats en wegreed van de concurrentie. Echter in de eindfase van de manche was het Kevin Buitenhuis die hem achterhaalde en passeerde en hiermee de manchezege pakte bij de MX 2 inters. Lees meer op Bron:https://nl.motocrossmag.be/index.php/2022/09/tausch-en-buitenhuis-winnen-moddergevecht-in-overloon/#.YyoFL-xByIs


«   »