overloon nieuws

Overloon War Chronicles proudly presents: nog nooit eerder vertoond in Europa, de docu-film “In The Hour Of Victory”

Gepubliceerd op 9 oktober 2022 om 16:56

Ter ere van de bevrijding van Overloon in de 2e wereldoorlog wordt door de stichting Overloon War Chronicles op vrijdag 14 oktober een filmavond georganiseerd in de Pit te Overloon [inloop 18:30, aanvang 19:00, toegang is gratis].

De film vertelt het meeslepende verhaal over Anthony F. “Toby” Smith, een Majoor uit Bermuda die huis en haard achter laat om te vechten voor onze bevrijding. Hij sneuvelt op 14 oktober 1944 in de buurt van Overloon. 50 jaar na zijn dood werd een serie brieven ontdekt waarin zijn verhaal over liefde, moed, loyaliteit en ultieme offers staat beschreven. Deze brieven zijn vertaald in een boek dat vervolgens werd verfilmd tot de aangrijpende docu-film “In The Hour Of Victory”. Tijdens deze avond zal de producent en kleinzoon van Toby, Jonathan D. Smith, ook aanwezig zijn. 

Reserveer nog snel de aller laatste plaatsen voor deze unieke avond via www.overloonwarchronicles.nl

Ook zijn die dag alle tot nog toe gevonden portretfoto’s van de soldaten te zien op Overloon War Cemetery aan de Vierlingsbeekseweg in Overloon. De bordjes met de foto’s zullen op 14 oktober a.s. te zien zijn van ±08:30 tot ±18:30 uur. 

Kunt u er niet bij zijn op 14 oktober? Stichting Overloon War Chronicles nodigt u alvast van harte uit voor de bijzondere bijeenkomst op 24 december, waar naast de foto’s ook een lichtje bij ieder graf geplaatst zal worden ter nagedachtenis van hen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. 

 

Meer informatie over de Stichting Overloon War Chronicles en de projecten is te vinden op

 https://www.overloonwarchronicles.nl/ Facebook: https://www.facebook.com/OverloonWarChronicles  


«   »