weekoverzicht

Gepubliceerd op 9 oktober 2022 om 19:03

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl 

 

SSS’18 laat twee winstpunten liggen

9 okt. 2022

Na 3 wedstrijden had SSS’18 3 punten moeten hebben, maar tegen Volkel werd slechts 1 punt binnengehaald! Voor de derde keer op rij keek SSS’18 al na 3 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. 

Lees meer »

 

Reactie op arrest van 6 oktober 2022 na steekpartij in Overloon d.d. 6 juni 2021

9 okt. 2022

RNV Juridisch nam dit weekend inhoudelijk kennis van het arrest van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. In deze zaak stonden zij het 44-jarige slachtoffer uit Overloon bij evenals bij de eerdere behandeling bij de Rechtbank te Roermond in januari van dit jaar.

Lees meer »

 

Overloon War Chronicles proudly presents: nog nooit eerder vertoond in Europa, de docu-film “In The Hour Of Victory”

9 okt. 2022

Ter ere van de bevrijding van Overloon in de 2e wereldoorlog wordt door de stichting Overloon War Chronicles op vrijdag 14 oktober een filmavond georganiseerd in de Pit te Overloon [inloop 18:30, aanvang 19:00, toegang is gratis].

Lees meer »

 

boshut vliegt voor de tweede keer in brand

9 okt. 2022

OVERLOON zondagmorgen rond 07.15 uur is er in een bos ter hoogte van loonseweg /A73 in overloon voor de  tweede keer in brand uitgebroken in het bos.

Lees meer »

 

Stichting Wildlife zoekt vrijwilligers in ZooParc Overloon!

8 okt. 2022

ZooParc Overloon is op zoek naar enthousiaste educatieve vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife rondleidingen te geven, activiteiten te organiseren en toezicht te houden in de doorloopgebieden in het park.

Lees meer »

 

De terugkeer van Mevrouw Savage

8 okt. 2022

Na het ‘gekkenhuis in de culturele wereld’, veroorzaakt door het bekende virus, gaan wij gelukkig weer de planken op. Bij de keuze van een nieuw ‘STUK’ zijn we bijna besmet met een toneelvirus, dat ons ook in een ‘gekkenhuis’ heeft gebracht.

Lees meer »

 

Wandeling Boshuizerbergen en Op de Buus

8 okt. 2022

Seniorenwandeling in samenwerking met de KBO

Lees meer »

 

16-jarige jongen uit Venray krijgt geen straf voor steekpartij Overloon: noodweerexces

8 okt. 2022

DEN BOSCH/OVERLOON - Een destijds 16-jarige jongen uit Venray stak op 6 juni 2021 een man in Overloon met een mes in de buik. Hij krijgt hiervoor geen straf. Het gerechtshof in Den Bosch ontsloeg de jongen donderdag van alle rechtsvervolging, omdat hij zichzelf verdedigde.

Lees meer »

 

Overtredingen bij snelheidscontrole

8 okt. 2022

Overloon –Agenten van het team verkeer hebben op dinsdag 13 september 2022 en donderdag 8 september 2022 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid.

Lees meer »

 

Vergadering Bijeenkomst belevingsvlucht vliegbasis De Peel

8 okt. 2022

Op 17 oktober voert een F-35 van de Koninklijke Luchtmacht belevingsvluchten uit in de omgeving van de voormalige vliegbasis De Peel. Door het uitvoeren van deze vluchten krijgen omwonenden van de voormalige vliegbasis een indicatie van het geluid van de vliegtuigen en de impact daarvan op de leefomgeving.

Lees meer »

 

Eyewitness in Overloon

7 okt. 2022

Op 15 & 16 oktober vindt het nieuwe Eyewitness Event plaats bij Oorlogsmuseum Overloon. De naam van het event is mede gekozen als eerbetoon aan het Eyewitness Museum in Beek dat vorig weekend voorgoed zijn deuren sloot. Oorlogsmuseum Overloon neemt een deel van de collectie over van het Beekse museum. Vandaag zijn de grote stukken aangekomen in Overloon. Bijzonder is dat een aantal van deze stukken onderdeel uit zullen maken van de displays tijdens het evenement volgend weekend.

Lees meer »

 

oefening Falcon Autumn

7 okt. 2022

Van 31 oktober tot en met 18 november 2022 trainen 11 Luchtmobiele Brigade (11LMB) en het Defensie Helikopter Commando grootschalige luchtlandingsoperaties tijdens de oefening FALCON AUTUMN.

Lees meer »

 

Boekenverkoop levert € 491,25 op voor “De zonnegroet”

6 okt. 2022

Afgelopen maanden hielden wij een garageverkoop voor boeken. Dat leverde het mooie bedrag op van € 491,25.

Lees meer »

 

Twee auto's botsen op elkaar bij wegversmalling

6 okt. 2022

Overloon - Bij een ongeval Aan de Venrayseweg ter hoogte van Bossenhoekweg in Overloon zijn donderdagavond twee auto's met elkaar in botsing gekomen bij een wegversmalling. 

Lees meer »

 

Denk mee over de toekomst van ons erfgoed

6 okt. 2022

Het erfgoed in het land van Cuijk herinnert ons aan hoe we ooit leefden, bouwden en hoe het landschap er uit zag. 

Lees meer »

 

concert Out of the Box

5 okt. 2022

Kom zaterdag 5 november kijken naar de Sint Theobaldusgilde Overloon in de pit en laat je verrassen Aanvang 20.00 uur. 

Lees meer »

 

gemeentenieuws

4 okt. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Na twee wedstrijden blijft SSS’18 op nul punten staan

3 okt. 2022

Al na 4 minuten keek SSS’18  tegen een 1-0 stand aan. SSS’18 was goed begonnen maar de eerste tegenstoot werd door Boekel door een goede combinatie in een doelpunt omgezet. Het was Edward Schouten, die dit doelpunt achter zijn naam mocht zetten.

Lees meer »