Nieuwe wegversmalling veel te gevaarlijk, eerste ongeluk al gebeurd

Gepubliceerd op 11 oktober 2022 om 18:59

Een nieuwe wegversmalling in Overloon is volgens veel weggebruikers veel te gevaarlijk. De weg werd twee weken geleden aangepakt en het eerste ongeluk is inmiddels een feit.

Profielfoto van Jos VerkuijlenGeschreven door Jos Verkuijlen

De versmalling ligt op de route vanuit Venray, net als je bij Overloon de bebouwde kom binnenrijdt. Vooral de onoverzichtelijke bocht die net voor de versmalling ligt, levert gevaarlijke situaties op, zeggen inwoners van het dorp in reacties op een bericht op overloonnieuws.nl.

Twee auto's op elkaar gebotst
Een vrouwelijke automobilist werd verrast: “Ik kwam vorige week in het donker vanuit Venray. Ik rijd netjes zestig. Totdat ineens die wegversmalling opdoemde. Ik schrok me kapot. Hij was bijna niet te zien. Er is geen verlichting. En het is bijna niet te zien of er wat aankomt", schrijft ze.

Vorige week was er een ongeluk bij de wegversmalling. Twee auto’s botsten op elkaar. De inzittenden zijn gecontroleerd en hoefden niet naar het ziekenhuis. Veel mensen op Facebook zijn niet verbaasd dat er een ongeluk is gebeurd.

Lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4162648/nieuwe-wegversmalling-veel-te-gevaarlijk-eerste-ongeluk-al-gebeurd

 

De reacties van veel mensen op Facebook vertellen dat het een levensgevaarlijke wegversmalling is. 

 

De eerste keer dat ik er langs reed, heb ik het al vervloekt! Hoe lang is deze versmalling er nu? 2 weken? En dan ook nog 3 bulten tussen bebouwde kom Overloon en grens Brabant / Limburg op die weg aanleggen... 

 Gemeente Land van Cuijk: dit is geld over de balk smijten!!’ Gevaarlijk daar in de bocht zonder lantaarn @ Gemeente Land Van Cuijk We hadden dit al meteen voorspeld....echt een gevaarlijke situatie zo! 

Vind die wegversmalling dom geplaatst midden in een onoverzichtelijke bocht door bos leg het dan wat verder van die bocht af zullen nog wel meer ongevallen gebeuren

Belachelijk! Al is de intentie het verkeer luwer en trager maken; het wordt per definitie gevaarlijker gemaakt. Ik zie dit op zoveel plekken gebeuren alsof het lijkt dat de ontwerpers/planners van deze, zelf hier nooit aan het verkeer deelnemen (of zelf nooit een auto besturen).

In de bocht is dit ook wel erg link..

We hadden dit al meteen voorspeld....echt een gevaarlijke situatie zo!

Die is perfect. Mensen kunnen geen borden meer lezen

Het is één van de vele reacties op de wegversmalling Aan de Venrayseweg