Natuurwerkdag in de Loonse Duinen

Gepubliceerd op 16 oktober 2022 om 10:30

Aankomend najaar kan heel Nederland weer meedoen aan de Nationale Natuurwerkdag. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november zijn er in het hele land natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten. En die hulp in natuurgebieden is hard nodig.  

Alweer gaat Bosgroep Overloon samen met Scouting Overloon de handen uit de mouwen steken op de jaarlijkse Natuurwerkdag, dit jaar op zaterdag 5 november. 

De locatie dit jaar is op een voormalige vuilstortplaats in het Overloonse Bos, onder de hoogspanningsleidingen in Overloon. Ons bijenhotel staat onder het hoogspanningstraject, langs het fietspad door de Overloonse Duinen. We gaan deze voormalige stortplaats ontdoen van jonge berkjes en ander opschot.

We gaan op een voormalige met zand bedekte stortplaats, nabij ons bijenhotel, jonge berkjes en ander opschot wegzagen/verwijderen. Wij zullen voor zaagjes en ander gereedschap zorgen. We starten om 9.00 uur en zullen alleen voor de middag actief zijn. Koffie, thee, frisdrank en een traktatie worden verzorgd.

 

schermafbeelding2022-10-16om100536.png

 

Overloonse Bos

Datum: zaterdag 5 november 2022

Tijd: 9.30 - 12.00

Werkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen

Koffie, thee, lunch: Koffie en thee aanwezig

Adres: Holthesedijk -, - Overloon

Verzamelplek: Bij het bijenhotel.

 

Op honderden plekken in ons land gaan die dag duizenden mensen aan de slag om de natuur een handje te helpen! Kijk maar op natuurwerkdag 2022.