11e van d'n 11e

Gepubliceerd op 24 oktober 2022 om 16:09

Op 11 november, de elfde van de elfde, wordt het carnavalsseizoen traditiegetrouw geopend. Om deze nieuwe periode weergaloos te beginnen, organiseert carnavalsvereniging De Huibuuke “Vör de kerk op ’t plein, een feest vör iederiën”. Ze staan al een tijdje te trappelen. Op hun website worden de dagen, uren, minuten en seconden afgeteld.

Achteraf noemt het Huibuukebestuur het een goede beslissing, maar wat was het zuur dat vorig jaar op het allerlaatste moment de stekker uit hun elfde van d’n elfde-evenement werd getrokken. Corona gooide, net als het jaar daarvoor, roet in het eten. “We hebben daar meer dan alleen buikpijn van gehad,” zeggen bestuursleden Klaas Roelofs en Bernie Gommans. Dit weerhield hen er echter niet van dit jaar opnieuw alles uit de kast te halen om op 11-11 duizenden gasten te ontvangen op het Loënse 14 Oktoberplein.

Het idee om op de dag dat het carnavalsseizoen begint een feest te organiseren ontstond vijf jaar geleden. “Zullen we eens gek doen?” stelden de bestuursleden voor. Vernieuwen en verbinden was de insteek. De eerste editie stonden er zo’n duizend feestgangers Vör de kerk op ‘t plein. Bernie: “Wanneer je zoiets organiseert hoop je dat dat gebeurt. De eerste keer was op een zaterdag, een gunstige dag. Editie twee in 2018, op een zondag, trok het dubbele aantal bezoekers. Toen werd het spannend, zou een doordeweekse dag ook zo goed bezocht worden?” Maar het pleinfeest stond inmiddels op de kaart, zo bleek, massaal namen carnavalsliefhebbers vrij van hun werk en spijbelde jeugd van school. Zo’n drieduizend bezoekers vierden in 2019 de start van het carnavalsseizoen in Overloon.

Bestuursleden, een bouwploeg en barpersoneel, een kleine honderd vrijwilligers, steken de handen uit de mouwen om ook in 2022 een feest op te zetten om nooit te vergeten. LEES MEER OP BRON:https://www.topic-magazine.nl/artikelen/topic-boxmeer/vor-de-kerk-op-t-plein-een-feest-vor-iederien 

 

Om 10.30u trappen zij af en vanaf 11.11u barst de muziek los en treden de volgende artiesten voor jullie op:

- Lamme Frans
- Pruuf Mar
- DJ Ricky Corony
- Verrékes Moj
- Schorre Chef & MC Vals
- Gwen Dohmen
- DJ Mick
- Spik & Span
- Hoondervel
- Goed Zat
- La Bamba
- De Toddezèk
- Bjorn & Mieke!

Uiteraard zal in de loop van de middag ook de nieuwe 67e Prins der Huibuuke gepresenteerd worden...

Dit wil je niet missen! Zorg dat je erbij bent! 

Meer informatie over het carnaval vindt u op de website van de Carnavalsvereniging van de huibuuke op (facebook.com/huibuuke) of op  http://www.huibuuke.nl/

Hier vind je alle informatie over dit evenement. Kijk vooral ook even bij de veelgestelde vragen.

Heb je desondanks nog vragen, stuur ons dan een berichtje via Facebook of Instagram of stuur een mail naar pleinfeest@huibuuke.nl.

Bestel nu je ticket(s)!

bij aankoop van 4 consumptiemunten voor € 11,00 krijg een je gratis ticket. De consumptiemunten ontvang je bij binnenkomst.