weekoverzicht

Gepubliceerd op 23 oktober 2022 om 10:23

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

 

Tentfeest 2022

22 okt. 2022

Het is deze week feest in de tent in Overloon! Vrijdag 21, zaterdag 22 & zondag 23 gaan de deuren van Tentfeest Overloon weer open voor een spectaculair feest weekend.

Lees meer »

 

Gezocht! Vrijwillige verkeersregelaars voor evenementen

22 okt. 2022

Gemeente Land van Cuijk is op zoek naar vrijwillige verkeersregelaars voor diverse evenementen die in onze gemeente worden georganiseerd. Als verkeersregelaar zorg jij voor veilige en optimale doorstroming van verkeer. Mede door jou verlopen de evenementen in het Land van Cuijk veilig.

Lees meer »

 

Valpreventie

20 okt. 2022

Een groot aantal ongevallen gebeurt in en om de eigen woning. Een val van de trap, struikelen over een mat of uitglijden op een gladde vloer komt vaker voor dan u denkt. Meestal zijn de gevolgen beperkt tot lichte fysieke ongemakken. 

Lees meer »

 

financiële tips en maatregelen energiecrisis

20 okt. 2022

Veel inwoners in de 33 kernen van onze gemeente hebben te maken met hoge kosten in verband met de energiecrisis. Hierdoor dreigen steeds meer mensen in de financiële problemen te komen. 

Lees meer »

 

Geluidmetingen bij belevingsvluchten met F-35

19 okt. 2022

Dinsdag 18 oktober voerde een F-35 twee belevingsvluchten uit in de omgeving van vliegbasis De Peel. Hiermee heeft het ministerie van Defensie omwonenden een eerste indruk gegeven van wat het betekent indien zo’n toestel overvliegt. NLR is gevraagd om daarbij geluidmetingen uit te voeren.

Lees meer »

 

feest in de tent in Overloon

19 okt. 2022

Het is deze week feest in de tent in Overloon! Vrijdag 21, zaterdag 22 & zondag 23 gaan de deuren van Tentfeest Overloon weer open voor een spectaculair feest weekend.

Lees meer »

 

ultureel Café Sint Anthonis

19 okt. 2022

Het Cultureel Café georganiseerd door Kunstkring Sint Anthonis is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Dit is de plek waar álles op het gebied van Kunst en meer Cultuur wordt besproken. Hier ontmoeten gasten en geïnteresseerden elkaar. En hier móet je als kunstenaar je verhaal een keer verteld hebben.

Lees meer »

 

Jubileumconcert Wereldkoor A’djambo

18 okt. 2022

 Wereldkoor A'Djambo viert een jubileum! Samen met vocal group Con Dios uit Swalmen en Djembé groep TonToon uit Venray is er een swingend programma samengesteld voor een concert op 6 november.

Lees meer »

 

Een vliegbasis in je achtertuin, zo klinkt dat: 'Het is angstaanjagend'

18 okt. 2022

Bij het onbemande meetstation aan de Heihoekscheweg in Vierlingsbeek was het ronkende geluid van de F-35 dinsdagmiddag rond 15.30 uur af en toe heel in de verte wel te horen, maar van herrie, nee, daarvan was zeker geen sprake. 

Lees meer »

 

gemeentenieuws

18 okt. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Carnavalsvierders staan op scherp voor ouderwets feest: ‘Sommigen hebben elkaar twee jaar niet gezien’

17 okt. 2022

Corona snoerde twee jaar op rij fervente feestvierders de mond. Maar die zijn niet van plan zich nog een keer het gerstenat van het dienblad te laten drinken. Dat andere virus, veroorzaker van carnavalskoorts, stroomt meer dan ooit verwachtingsvol door het bloed. #zinin maakt overuren.

Lees meer »

 

Belevingsvlucht F-35 verplaatst naar morgen

17 okt. 2022

De weersverwachting voor vandaag ziet er een stuk beter uit. Het lijkt erop dat aan het einde van de ochtend de mist voldoende is verdwenen om de eerste vlucht om 11.30 uur veilig te vliegen. De vlucht wordt uitgevoerd ’op zicht’ van de vlieger. Als er om 11.30 uur nog niet voldoende zicht is, dan wordt de eerste vlucht uitgesteld tot uiterlijk 12.30 uur. In het slechtste geval gaat de eerste vlucht niet door. Ook om veilig te kunnen opstijgen vanaf Vliegbasis Volkel is voldoende zicht nodig. Mist is daarom een beperkende factor.

Lees meer »

 

Toewijding en emotie tijdens Bevrijdingsdag filmavond

17 okt. 2022

Ter ere van de bevrijding van Overloon in de 2e wereldoorlog is afgelopen vrijdag 14 oktober een filmavond georganiseerd in het centrum van Overloon.

Lees meer »

 

Ook tegen Pr.Irene uit Nistelrode verliest SSS’18

17 okt. 2022

De nummer 2 in de tweede klasse G Pr. Irene uit Nistelrode slaagde er in om van SSS’18 te winnen. Toch begon SSS’18 beter aan de wedstrijd dan in de voorafgaande drie wedstrijden: 

Lees meer »