Slagwerktreffen

Gepubliceerd op 27 oktober 2022 om 19:39

Verrassende ontmoetingen van diverse slagwerkgroepen en ensembles, jong en oud, uit de regio en daar ver buiten, met een gezamenlijke passie voor slagwerk!!! Nog even, en dan is het zover. Hoogste tijd om een van de slagwerkgroepen en hun dirigent welke bij ons te gast zijn zich aan jullie voor te stellen! 

Slagwerkensemble Sint Joseph Grubbenvorst & dirigent Guido Pouwels

 

"Guido begon op 8-jarige leeftijd met slagwerklessen en studeerde tijdens zijn middelbare schooltijd al aan het conservatorium van Tilburg. Na het behalen van zijn eindexamen vervolgde hij zijn opleiding aan het conservatorium van Utrecht. Als Nederlands kampioen en solist bij het WMC hebben wij hier te maken met een veelzijdig talent. Inmiddels is hij ook in dirigentenland geen onbekende. Naast Grubbenvorst is Guido namelijk ook dirigent bij  EMMBudel, De Peelklank Ysselsteyn en Concordia Meterik.

Een veelzijdig talent, waar wij ons als vereniging erg gelukkig mee prijzen. 

En zijn aanstekelijk enthousiasme mist zijn uitwerking niet

Guido is in 2017 in Grubbenvorst begonnen. 

 

Met als ábsoluut hoogtepunt PERCUSSION FANTASTIQUE in juni 2019. Een avondvullend programma met álle facetten van slagwerkmuziek, van concertwerken tot grappige sketches en van klassiek tot swingende popnummers, dit alles aangevuld mooi podium, combo, zang en licht/geluid, dit was een groot succes! PERCUSSION FANTASTIQUE zal zeker een vervolg krijgen.

 

In November 2019 heeft het slagwerkensemble al weer voor de 10e keer bijgedragen aan Caldenbroich Music Night, een avondvullend programma met onze Harmonie, Slagwerkensemble, combo, zang en licht/geluid. Nov 2023 zal de volgende uitvoering zijn van Caldenbroich Music Night.

 

In 2020 kwam Corona en werd alles noodgedwongen een tijdlang stil…..

 

 

Voor nu gaan we er weer vol tegenaan met een aantal prachtige concerten op de planning!''

 

Uiteraard zijn we in Overloon verheugd dat de slagwerkers uit Grubbenvorst en dirigent Guido bij ons te gast willen zijn. We kijken uit naar hun komst en optreden!

ZONDAG 6 NOVEMBER 2022 OM 15:00 In het gemeenschapshuis De Pit te Overloon