Na koploper Olympia uit Boxmeer met 1-2 te verslaan werd nr.2 van de ranglijst uit Heeswijk Dinther met 1-0 naar huis gestuurd!

Gepubliceerd op 20 november 2022 om 21:33

SSS’18 wist in twee weekenden de nummers 1 en 2 te verslaan. Vandaag werd op een gure zondagmiddag Heeswijk met 1-0 verslagen. In de 5e minuut had Overloon al met 1-0 voor moeten staan na een perfect uitgespeelde counter.

De goede voorzet kwam net niet goed aan bij de inlopende SSS’18 speler en de keeper redde uitstekend. Maar 1 minuut later had ook het doelpunt van Heeswijk gescoord kunnen worden. Het was tekenend voor de wedstrijd. Zeker de eerste helft was het een op en neer gaande wedstrijd met Heeswijk wat meer balbezit, maar in de voorhoede kon Heeswijk niet echt belangrijk zijn. In de 30e minuut werd Nic van Ool getroffen door een hamstring en hij moest vervangen worden door Sem Rongen

Heeswijk Dinther en SSS’18 deden de eerste helft nauwelijks voor elkaar onder, alhoewel Heeswijk toch wel het betere van het spel had. De rust brak aan met 0-0.

De tweede helft was een compleet andere helft. In de 47e minuut brak Heeswijk door en de bal kwam in bezit van een vrijstaande speler, die de bal voor het inschieten had, maar hij schoot in het zijnet. SSS’18 probeerde onder de druk uit te komen en in de 59e minuut kreeg SSS’18 op links een vrije trap, die door Frits Lucassen goed voorgezet werd. De bal ging over iedereen heen en Koen Voesten kon de bal met links alleen hoog op het doel spelen. Iedereen was verrast dat de bal toch van hoog in het doel verdween: 1-0.

Heeswijk zette verder door om zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren en werd de betere ploeg. Toch bleef SSS’18 heel attent en moest zich wat terugtrekken. Naar gelang de wedstrijd vorderde bleef Heeswijk met goed voetbal aandringen, maar SSS’18 wilde koste wat koste de punten in Overloon te houden. In de loop van de tweede helft werden Rik Groot en Tymo van de Pas vervangen door Dennis Martens en Rick Verbruggen. Met enorme inzet van iedereen slaagde SSS’18 daar wonderwel perfect in en de drie punten waren binnen.

Zondag moet SSS’18 naar Beek en Donk, ook een kampioenskandidaat. Zet SSS’18 de opwaartse lijn voort? Ook U wordt verwacht bij deze wedstrijd.