overloon nieuws

weekoverzicht

Gepubliceerd op 20 november 2022 om 17:23

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

 

Na koploper Olympia uit Boxmeer met 1-2 te verslaan werd nr.2 van de ranglijst uit Heeswijk Dinther met 1-0 naar huis gestuurd!

20 nov. 2022

SSS’18 wist in twee weekenden de nummers 1 en 2 te verslaan. Vandaag werd op een gure zondagmiddag Heeswijk met 1-0 verslagen. In de 5e minuut had Overloon al met 1-0 voor moeten staan na een perfect uitgespeelde counter.

Lees meer »

 

Lekker Loën

20 nov. 2022

Eindelijk is het zover en zal de sfeer en kerst markt LEKKER LOËN plaatsvinden op het prachtige Plein Museumpark in Overloon. De voorbereidingen zijn in volle gang

Lees meer »

 

Lintje voor Jan Hendriks en Loed Rongen

20 nov. 2022

Jan Hendriks en Loed Rongen zijn zaterdagmiddag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De koninklijke onderscheidingen werden aan de twee Vierlingsbekenaren uitgereikt door waarnemend burgemeester Wim Hillenaar tijdens de viering van het veertigjarig jubileum van stichting De Oude Schoenendoos,

Lees meer »

 

Gemeenteraad Land van Cuijk stemt in met begroting 2023 Verhoging OZB, rioolheffing en afvalstoffenheffing niet nodig

19 nov. 2022

Tijdens een levendige vergadering heeft de gemeenteraad van Land van Cuijk de Programmabegroting 2023 - met 35 stemmen voor en 1 tegen – aangenomen. Ook de Bestuursrapportage 2022 - een periodieke rapportage van het college aan de raad, waarin B en W verantwoording aflegt over het gevoerde beleid en nieuwe ontwikkelingen - kon op instemming van de gemeenteraad rekenen. 

Lees meer »

 

Bouw Kindcentrum van start

18 nov. 2022

In juni 2020 heeft gemeenteraad ingestemd met de bekostiging van een nieuw schoolgebouw van de Josefschool in Overloon, een integraal kindcentrum het toekomstgericht gebouw wordt, geheel energieneutraal, waar kinderen van alle leeftijden een plek krijgen.

Lees meer »

 

Tegemoetkoming energiekosten voor stichtingen en verenigingen

18 nov. 2022

Stichtingen en verenigingen voor binnensport, buitensport, jeugd en gemeenschapshuizen zijn van groot belang voor de leefbaarheid in dorpen en wijken. Zij staan onder financiële druk door de gestegen energieprijzen. Zij kunnen van de gemeente een vergoeding krijgen voor de energiekosten.

Lees meer »

 

Gladheidbestrijding

18 nov. 2022

In en rond de winter kan gladheid ontstaan door sneeuwval of ijzel. Op zo’n moment krijgt de gemeente vaak vragen over gladheidsbestrijding. Daarom hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Lees meer »

 

Dagworkshop Op verhaal komen wintereditie

17 nov. 2022

Op vrijdag 16 december organiseren Silvia Janssen en Femke Ronnes van 9.30 tot 16.30 de workshop “op verhaal komen”.

Lees meer »

 

Werk in uitvoering voor wijk- en dorpsraden

17 nov. 2022

WIU: handig voor wijk- en dorpsraden en alle andere inwoners. Wijk- en dorpsraden kunnen binnenkort aan de slag met Werk in Uitvoering, oftewel WIU.

Lees meer »

 

Concert Wintersurprise

15 nov. 2022

Zanggroep Palet, Zangvereniging Logeko en Zang en theatergroep Oker nodigen u uit voor de  ‘WINTERSURPRISE’ op dinsdagavond 13 december in de Pit in Overloon.

Lees meer »

 

Cultureel Café

15 nov. 2022

Het Cultureel Café georganiseerd door Kunstkring Sint Anthonis is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Dit is de plek waar álles op het gebied van Kunst en meer Cultuur aangeboden wordt. Hier ontmoeten gasten en geïnteresseerden elkaar. En hier móet je als kunstenaar je verhaal een keer verteld hebben.

Lees meer »

 

Gemeenteberichten

15 nov. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

familieopstellingen

14 nov. 2022

Begeleiding door Mieke Janssen & Peggy Wismans Familieopstellingen is een manier om zicht te krijgen op jouw eigen plek binnen een systeem (gezin van herkomst, relaties, werk, e.d.). Alle elementen hebben invloed op elkaar en dus ook op jou.

Lees meer »

 

Water Natuurlijk pleit voor extra herstel biodiversiteit

14 nov. 2022

UDEN –  Water Natuurlijk Aa en Maas heeft geïnventariseerd welke (extra) maatregelen het waterschap Aa en Maas de komende tijd zou kunnen nemen in de strijd vóór verder herstel van biodiversiteit in Oost-Brabant. Ook het versneld voortzetten en uitvoeren van bestaand waterbeleid is en blijft van belang.

Lees meer »

 

SSS’18 verslaat koploper Olympia ’18 uit Boxmeer

14 nov. 2022

De wedstrijd in Boxmeer was geen hoogstaande wedstrijd, maar wel heel spannend. Van de eerste tot de laatste minuut! SSS’18 begon goed aan de wedstrijd.

Lees meer »


«   »