SSS’18 verdient de Overwinning in Beek en Donk

Gepubliceerd op 27 november 2022 om 20:50

In een gelijk opgaande start van de wedstrijd tegen Sparta’25 uit Beek en Donk kwam SSS’18 al als winnaars kandidaat tevoorschijn. Reeds na 13 minuten werd Bas Joosten op links in de diepte goed aangespeeld en vrij voor de keeper speelde hij de bal over  Bram Werdens in het lege doel: 0-1.

SSS’18 had het gevoel om deze wedstrijd te winnen meteen te pakken en iedereen zette al zijn krachten in de wedstrijd. Wel was het jammer dat Bas Joosten al in de 20e minuut zich moest laten vervangen. Invaller was Andril Martynov, een Oekraïner, die in Overloon terecht gekomen was, nadat hij uit zijn land gevlucht was! De spelersgroep had zich erg ingespannen om behulpzaam te zijn dat Andril bij SSS’18 zou kunnen spelen. In de 22e minuut brak Andril op links door maar zijn kracht was te gering om de keeper te kunnen verschalken. In de 25e minuut was het een Spartaspeler, die de bal uit het doel wist te werken en helaas geen doelpunt.

In de 35e minuut was het wel raak. Het was Stan Venhuizen, die mee naar voren gegaan was en de bal schitterend in het doel werkte: 0-2. Sparta ’25 bleef goed spelen maar kon de verdediging niet echt imponeren. Af en toe had SSS’18 he geluk aan haar zijde en tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

In de 2e helft probeerde Sparta’25 de bal eerder op goal te schieten, maar daar wist SSS’18 zich gemakkelijker staande te houden. Ook probeerden zij het tempo te verhogen, maar soms met kunst en vliegwerk wist SSS’18 zich staande te houden. In de 56e minuut kreeg SSS’18 een vrije trap, die door Frits Lucassen  genomen werd. Het was geen doelpunt want de bal werd naast gekopt. Sparta 25 wisselde twee spelers om de bakens te kunnen verzetten, maar SSS’18 gaf geen krimp. I de 64e minuut onderschepte Rik Groot en kwam daardoor vrij op doel op de huid gezeten door een Beek en Donkse speler. Onder druk van die omstandigheid kon hij de bal niet beheersen en werd die kans om zeep geholpen. In de 78e minuut was de opluchting groot toen Frits Lucassen een vrije trap mocht nemen. Hij prikte de bal in het doelgebied precies op het hoofd van Koen Voesten, die werkelijk schitterend raak kopte:0-3. In de 80e minuut leek invaller Tymo van de Pas ook nog te scoren, maar het lukte net niet. In de 89e minuut was het jammer dat de andere invaller Sem Rongen een goed ingeschoten bal net naast schoot. SSS’18 was terecht de verdiende winnaar.

Zondag wordt er thuis om 14.00 uur gespeeld tegen DAW uit Schaik en we hopen dat u weer van de partij bent.