Oekraïense vluchteling Andril Martynov scoort voor SSS’18

Gepubliceerd op 12 december 2022 om 19:18

Na een half uur stond SSS’18 op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van jawel onze Oekraïner Andril Martynov. Schitterend vanaf links goed ingeschoten: 0-1. SSS’18 bleef actief om de voorsprong te behouden, terwijl Groesbeekse Boys eigenlijk niet verder kwam dan het 16 meter gebied.

De rust brak dan ook aan met een 0-1 voorsprong. Ondertussen was Stan Venhuizen ernstig geblesseerd geraakt. Hij kreeg een hoofdwond en moest naar het ziekenhuis. Dennis Martens was zijn vervanger en SSS’18 moest de verdediging opnieuw handen en voeten geven. Dat deed het prima. Na de rust probeerde Groesbeekse Boys de bakens te verzetten, maar SSS’18 slaagde erin om alle hoge ballen te onderscheppen. Tegelijkertijd wist SSS’18 toch enkele schitterende kansen te creëren. Die van Willem Verstraaten was de mooiste na een vloeiende aanval hoefde Willem de bal alleen maar te raken, maar helaas hij miste deze opgelegde kans. En als je zelf niet scoort, valt he doelpunt aan de andere kant. De scheidsrechter zag een grove overtreding tegen Koen van Bree niet en daardoor kwam Stan Janssen vrij voor de keeper en zijn schot was raak: 1-1. Iedereen protesteerde, maar de scheids was niet tot inkeer te brengen. Groesbeek proefde het gelijkspel als een overwinning en een bestuurslid wilde na de wedstrijd nummer 10 van SSS’18 een pilsje aanbieden, want Willem had de wedstrijd goed op slot kunnen gooien. Jammer, maar iedereen heeft hard gewerkt voor een goed resultaat, maar dat lukte net niet meer. De winterstop is nu defentief en we wachten weer op begin februari 2023. Dan wordt de competitie weer hervat.

In spits bij hoofdmacht SSS’18 vergeet Andrii even de oorlog: ‘Spelers en staf hebben gelapt om hem lid te maken’

Andrii Martynov liet huis, haard én hobby achter toen hij Oekraïne ontvluchtte. De amateurvoetballer klopte aan bij SSS’18, werd door de club in Overloon omarmd en debuteerde zondag in de basis. De mensen hier zijn geweldig. Ze helpen me, ook buiten het veld.

Door Joost de Poel 10-12-22,

Nat geregend parkeert hij zijn fiets bij het sportpark van SSS’18 in Overloon. De voetbaltas op de rug. Ach, het is slechts 13 minuten rijden vanaf het asielzoekerscentrum, zegt Andrii Martynov met een grijns. No problem. Maar in 13 minuten kun je ook verkleumd raken.

Onverwachte versterking voor de hoofdmacht

Het deert hem niet. De Oekraïense vluchteling is allang blij dat hij deze avond anderhalf uur zijn zinnen kan verzetten op de training van de plaatselijke tweedeklasser. Even niet denken aan de oorlog in zijn kapotgeschoten land. Even niet denken aan het leed bij zijn achtergebleven moeder Natalia. Lees Meer op Bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/in-spits-bij-hoofdmacht-sss18-vergeet-andrii-even-de-oorlog-spelers-en-staf-hebben-gelapt-om-hem-lid-te-maken~a8ef6bae/