overloon nieuws

Bekroonde goudsmid uit Overloon: ‘Achter een sieraad zit meer dan wat je in eerste instantie ziet’

Gepubliceerd op 10 februari 2023 om 09:14

Als sieradenmaakster valt de Overloonse Hester geregeld in de prijzen. Onlangs presenteerde ze de ambtsketen voor de burgemeester in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Ze valt op met haar eigen stijl; vrouwelijk, maar ook strak.

Door Twan Dohmen 09-02-23

Hester Vonk Noordegraaf (44) is goudsmid met een eigen sieradenatelier. Meer dan twintig jaar maakt Hester verfijnde en elegante sieraden .Drie jaar geleden, in coronatijd, bouwde ze haar nieuwe atelier in Overloon. Ik ben altijd al creatief geweest en wilde mooie dingen ontwerpen. Ik las wat over goudsmeden, toen dacht ik dat wil ik worden”blikt ze terug op haar jeugd in Sint Anthonis. Na de havo in Stevensbeek ging ze naar de Vakschool in Schoonhoven en volgde daar de opleiding tot goudsmid.

 

Edelstein- und Schmuckdesign

 

Nadat ze slaagde wilde ze zich verder bekwamen in het vak. Met haar partner Paul de Haas (44), die ze ontmoette tijdens de studie in Schoonhoven, emigreerde het stel naar Idar-Oberstein, de edelsteenstad bij uitstek in Duitsland in de Hunsrück bij Trier. Ze studeerde daar Edelstein- und Schmuckdesign. De Haas specialiseerde zich als goudsmid en ontwerper in het 3d-printen op het gebied van juwelen.

 

 

Vonk Noordegraaf: Ik wilde mijn eigen stijl en handschrift ontwikkelen in deze bloeiende stad, waar begin 1400 kwarts, agaat en jaspis werd gevonden en een complete industrie met slijperijen langs de rivier de Nahe ontstond. Ik leerde hier slijpen en beoordelen van edelstenen, maar vooral mij verder te verdiepen in het ontwerpen. Ik ontwikkelde daar mijn eigen stijl en handschrift. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/gennep/bekroonde-goudsmid-uit-overloon-achter-een-sieraad-zit-meer-dan-wat-je-in-eerste-instantie-ziet~adcc2b9d/

 

Hester Sieraden Atelier uit Overloon wint cheque van € 1.000,-

De gemeente Land van Cuijk is per 1 januari 2022 ontstaan uit de vijf voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill en Sint Hubert. Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe ambtsketen.

[foto: v.l.n.r. wethouder Joost Hendriks, waarnemend burgemeester Wim Hillenaar, raadslid Corine Jeckmans, raadslid Thomas van der Meer en de winnaars Paul de Haas en Hester Vonk Noordegraaf].

In augustus van dit jaar heeft de gemeente hiervoor een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. De keuze is gevallen op een ontwerp van Hester Sieraden Atelier uit Overloon.Lees meer op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/1069306_hester-sieraden-atelier-uit-overloon-wint-cheque-van-1-000


«   »