Dorpsraad Overloon rijkt éérste Lónse Vaer van 2023 uit!

Gepubliceerd op 10 februari 2023 om 10:51

Op maandag 16 januari 2023 ontving Marijke Loof de eerste Lónse Vaer uit handen van Marc Claessen namens de dorpsraad. De Lónse Vaer is een initiatief van de dorpsraad en bedoeld om in 2023 een viertal personen elk kwartaal één - een blijk van waardering te geven.

Mede dankzij drie lokale ondernemers (Bloems, DA- drogisterij en Bakkerij Degen) is de dorpsraad in staat gesteld om dit jaar elk kwartaal stil te staan bij bijzondere acties of unieke (particuliere) bijdragen aan ons mooie dorp.

Marc Claessen: ‘’We hebben gelukkig veel vrijwilligers binnen onze prachtige clubjes en verenigingen, maar er zijn ook individuele inwoners die ons dorp veel mooier maken. Denk aan het plaatsen van een leenboekenkast, iemand die veel moeite doet om een vermist huisdier terug te brengen óf een geslaagde reanimatie. We moeten het samen doen en de dorpsraad wil ook deze individuen een gezicht geven.

De dorpsraad was unaniem in haar besluit. Marijke Loof, die meermaals per week de prikstok pakt om zwerfafval te ruimen, moest de éérste worden binnen dit initiatief. Marijke zelf daarentegen vindt het wat ongemakkelijk; ‘’Ik ben niet de enige hoor, er zijn meer mensen die dit doen. Eigenlijk zouden zij deze Lónse Vaer net zo goed verdienen’’. Het siert Marijke die meerdere zakken afval per week ophaalt. ‘’Onder de carport staat een aparte container van de gemeente, daar gooi ik de zakken in. De gemeente laat dit vervolgens eens per week ophalen’’.

Terwijl Marijke de dorpsraadleden van koffie en wat lekkers voorziet, legt Johan uit hoe het prikken is ontstaan: ‘’Marijke wilde een paar jaar geleden de Nijmeegse vierdaagse lopen en tijdens het oefenen viel haar op hoeveel zwerfafval ze tegenkwam. Daar kan je op twee manieren mee omgaan: klagen of er wat aan doen, Marijke koos voor het laatste’’.

De Vierdaagse is al lang gelopen, maar Marijke blijft zich tijdens haar wandelhobby nuttig maken voor ons dorp. Soms wandelt ze zelfs tot in Vierlingsbeek en als ze dan een volle zak heeft, laat ze die achter. Tot onze spijt vertelde ze dat ze de zak dan later met de fiets ging ophalen en dus toch niet in Vierlingsbeek achterliet (maar dat is haar vergeven).

De dorpsraad bedankt Bloems, DA-drogisterij en Bakkerij Degen voor hun warme bijdragen. Kent u iemand waarvan u vindt dat die de Lónse Vaer verdient mail dan naar brievenbus@dorpsraadoverloon.nl en laat ons weten wie de volgende Vaer moet krijgen.