Speeltuin gewoon Buiten viert vijfjarig bestaan

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 15:44

Aanstaande zomer bestaat speeltuin Gewoon Buiten 5 jaar en dat gaan we vieren en groots.Noteren jullie 15 juli in de agenda, nadere info volgt later.

Wij hebben weer wat grote wensen op ons lijstje staan en spannen ons in om dit mogelijk te maken, denk aan uitbreiding van de fitnesstuin, plukstruiken, fruitbomen en een zandwatertafel. Willen jullie hier ook een bijdrage aan leveren, doneer dan een kleine of grote bijdrage via onze website www.speeltuingewoonbuitenoverloon.nl of doneer uw kleingeld via onze slak, te vinden in de speeltuin. Er komen nog andere acties aan. In de maanden mei en juni kunnen lege flessen ingeleverd worden bij de Plus in Vierlingsbeek, wat ten goede zal komen aan onze speeltuin.

 

Ondertussen zijn we volop bezig met onderhoud en kleine stappen richting het vijfjarig bestaan. Er komt een natuurlijke entree (entree blijft wel gratis), er wordt wifi aangelegd, wortels bij de kabelbaan zijn verwijderd, de doorloopcontainer heeft een opfrisbeurt gehad etc.

Ondertussen zijn wij ook op zoek naar jungleknuffels, kabouters, zandbakspullen, kleine fietsjes, materiaal voor bijenhotels, zwarte zand etc. Wij maken hier graag samen met jou onze bezoekers heel erg blij mee. Heb je iets staan, wat je aan ons wil schenken, neem dan contact met ons op.

 

Samen gaan we knallen op 15 juli.Er worden diverse Oud-Hollandse spelletjes georganiseerd, kinderen kunnen zich laten schminken, er is een speurtocht, een springkussen en zelfs een meditatie-uur op het podium van 14 tot 15 uur. Natuurlijk kunnen kinderen en volwassenen ook gewoon lekker spelen en fitnessen in de speeltuin. Iedereen, zelfs als je van ver komt, is van harte welkom. Ik verzeker je dat het een geweldige dag wordt en zeker de moeite waard zal zijn.

De speeltuin is gevestigd in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/  of op de website van gewoon Buiten op https://www.speeltuinboxmeer.nl/

 

Speeltuin Gewoon Buiten lijkt op het eerste gezicht ‘maar’ een speeltuin. Kijk goed en je ziet dat de speeltuin in Overloon veel meer is. Het is een speelplek voor kinderen met en zonder beperking. Natuurlijk staan er schommels. Maar ook een speciale ouder-kind schommel. En een rolstoelvriendelijke zandbak. Even verderop staan twee klimrotsen, ook te beklimmen voor kinderen met een beperking. En een voor iedereen toegankelijk podium. Sommige speeltoestellen zijn echte innovaties. ‘Mijn droom was een gratis plek waar iedereen welkom is, waar kinderen met en zonder beperking samen spelen, waar het niet gaat om ik-ik-ik en waar niemand buitengesloten wordt’, vertelt Renuka van Gaal, grote kracht achter speeltuin Gewoon Buiten. Meer foto's van de Speeltuin gewoon Buiten klik hier