overloon nieuws

O.R.C. Black Bulls “Alles draait om respect”

Gepubliceerd op 17 maart 2023 om 20:14

Overloon/Stevensbeek- Sinds de oprichting in 2016 van Overloonse Rugby Club Black Bulls heeft het rugbyvirus flink huis gehouden in de regio. De club maakte een mooie groei door. Niet onsuccesvol neemt hun herenteam ook deel aan de vierde klasse-competitie. Op zondag 5 maart was het ‘match day’ voor ORC Black Bulls. 

Door Wanda Laarakkers in DeBoK, 

Wallaby’s/Bokkerijders, hiep hoi!”roepen vijftien mannen eensgezind. Ze staan op het rugbyveld van sportpark Stevensbeek, waar ze dadelijk een rugbywedstrijd spelen. Met deze yell begroeten ze hun tegenstanders uit Venlo/Roermond. Black Bulls’ voorzitter Frank Volleberg: “Ja, alles bij rugby draait om respect! Ook bij deze club, die we samen met verschillende rugbyliefhebbers gestart zijn.”

blackbullsladies-scrumboks-nieuwegein--10-1.jpg

Direct na de aftrap scoren de Black Bulls hun eerste try; de ovale bal is aan de kant van de tegenstander over de laatste lijn op de grond gedrukt. Dit levert vijf punten op. Omdat er een try is gescoord mogen de Black Bulls vervolgens proberen de bal boven de dwarslat en tussen de twee palen door te schieten, conversie genaamd. Het lukt deze te benutten, wat de Bulls twee punten extra oplevert; 7-0. Het doel van rugby is gebaseerd op landje veroveren. In het spel mag de bal alleen naar achteren gegooid worden. Je kunt dus alleen terreinwinst boeken door vooruit te bewegen met de bal in je handen. Frank: ”Binnen een team heb je twee miniteams. De voorwaartsen, dit zijn de grotere, zwaardere mannen en de backs de lichtere, wendbare mannen.”

 Kort achter elkaar lopen de Bulls tegen twee trys aan, waarvan beide conversies niet worden benut, 7-10. Met deze stand en veertig minuten speeltijd op de klok wordt er vijf minuten rust gepakt. “Deze competitie met tien rugbyteams uit onder andere Oisterwijk, Den Bosch, Breda en Uden, bestaat uit twee helften,” legt Frank uit. “In de eerste helft krijg je elke ploeg één keer als tegenstander. Wanneer deze zijn gespeeld wordt de competitie opnieuw ingedeeld. De teams als eerste vijf geëindigd spelen de tweede helft tegen elkaar, net als de onderste vijf. Wij eindigden op plek vijf, en spelen tegen de beste vier. Lees meer op Bron:https://samenboxmeer.nl/berichten/orc-black-bulls