Scouts ruimen zwerfvuil op

Gepubliceerd op 18 maart 2023 om 14:10

OVERLOON - Op talloze plekken in ons land zijn zaterdag vrijwilligers aan de slag geweest om in hun buurt of straat zwerfafval op te ruimen in het kader van de Landelijke Opschoondag. Ongeveer 50.000 vrijwilligers hebben zaterdag meegedaan aan de 21ste editie van de Landelijke Opschoondag. Zo ook in Overloon waar welpen en bevers van de Scouting aan de slag gingen.

Op zaterdagmorgen 18 maart.waren de welpen en bevers, samen met hun leiding, verzameld bij de blokhut om zich klaar te maken voor de Nationale Opschoondag.Aan deze actie doet scouting al veel jaren mee, de scouts op vrijdagavond, de welpen en de bevers op zaterdag. Het is een van de vaste activiteiten op het jaarprogramma. Meewerken aan een schone natuur past immers goed bij een van de doelstellingen van de scouting: zorg hebben voor de natuur. Scouting Overloon gaat voor een schone natuur!’
ook dit jaar weer in om de natuur te ontdoen van allerlei zwerfvuil Rond om de parkeerplaats van het oorlogsmuseum oploseweg en rondom de bossen van Overloon. Na twee uur afvalprikken ziet het er weer een stuk natuurlijker uit én de scouts hebben een leuke en leerzame ochtend gehad.

De Scouts willen daarmee niet alleen het dorp properder maken. We willen ook de inwoners van Overloon oproepen om ons dorp zwerfvuilvrij te maken en te houden.Wij vinden dit als scouts een zeer belangrijke les en vinden het belangrijk om het goede voorbeeld te geven aan iedereen. Zo draagt iedereen een steentje bij aan een zwerfvuilvrij Overloon.

 

Voor meer informatie over Scouting  kunt u kijken op scoutingoverloon.nl  

Voor meer informatie over Landelijke Opschoondag op. https://www.nederlandschoon.nl/

Ook  Landal de Vers doen zij met de landelijke opschoon dag Ook Bollo hielp vandaag even mee!

schermafbeelding2023-03-18om161039.png bron: foto landaldevers