overloon nieuws

Country- en Werelddansdagen

Gepubliceerd op 31 maart 2023 om 19:13

Welzijn Ouderen Boxmeer organiseert 2 dansdagen in Overloon. 15 april countrydansen en 13 mei Werelddansen. Beide dagen van 14.00 tot 17.00 uur in MFC De Pit Overloon. 

Countrydansen

15 april van 14.00-17.00 is het de middag van countrydansen. Vanuit een groot gedeelte uit Land van Cuijk komen countrydansgroepen naar Overloon. Gezien het aantal dansers is er geen ruimte meer over voor mensen die vrijblijvend willen aansluiten. Het is dus een country dans uitwisseling voor de aangesloten dansgroepen.  

Werelddansen

Op 13 mei komen de mensen van de Werelddans naar de Pit in Overloon. Er komen groepen uit het gehele Land van Cuijk.
 Werelddansen is de overkoepelende naam voor vele dansvormen o.a. country, volksdans, zitdans en zit-combi dansen. Er worden originele folklore dansen gedanst, maar ook gezelschapsdansen. Dit zijn dansen die door iemand gemaakt zijn op een leuk, bekend muziekje.

Het aantal dansers in de groepen van de Werelddansen wordt elk jaar kleiner, doordat mensen stoppen vanwege gezondheidsklachten. Een direct gevolg daarvan is dat groepen moeten stoppen of worden samengevoegd.  

Docenten zijn creatief

Docenten passen, op een verantwoorde manier, het dansen in groepen aan. In Overloon is de bestaande dansgroep overgestapt naar het zit-combi dansen Het is een bewegingsactiviteit op muziek. Voor meer informatie zie link https://samenboxmeer.nl/berichten/country-en-werelddansdagen


«   »