overloon nieuws

Opening nieuw ruiter- en men-netwerk in de Maasheggen-Overloon

Gepubliceerd op 14 april 2023 om 16:19

Donderdag 13 april opende wethouder Maarten Jilisen officieel het nieuwe ruiternetwerk De Maasheggen-Overloon. De openingshandeling – de onthulling van een informatiepaneel vond plaats bij Equihabitat Hulder 10 in Vierlingsbeek. 

Het nieuwe ruiternetwerk bestaat uit 120 kilometer aan paden, 122 trajecten en 60 knooppunten. Ruiters en menners kunnen via de routeplanner op www.routesinbrabant.nl een attractieve route uitzetten door het UNESCO De Maasheggen-gebied en de bosrijke omgeving van Overloon. Het netwerk sluit aan op het ruiter- en men-netwerk van Noord-Limburg. 

 

Balans

Naast het provinciale Routebureau Visit Brabant, zijn bij de totstandkoming van dit nieuwe ruiternetwerk ook lokale ruiters, menners, maneges en andere organisaties betrokken. Zo is het netwerk afgestemd met natuur-beherende organisaties als Staatsbosbeheer en Brabants Landschap en is samen met lokale ruiters gekeken naar de minimaal gevraagde kwaliteit van een aantal deeltrajecten binnen het netwerk. Bij het ruiternetwerk is zoveel mogelijk de balans gezocht tussen aantrekkelijke paden voor ruiters en menners enerzijds, en natuurbehoud anderzijds.meer informatie vind je op bron:https://www.landvancuijk.nl/nieuws/9950/opening-nieuw-ruiter-en-men-netwerk-in-de-maasheggen-overloon/


«   »