‘SSS’18 leeft op dit moment eigenlijk een beetje boven z’n stand’

Gepubliceerd op 14 april 2023 om 17:39

OVERLOON | Nog vier wedstrijden (’in principe’) en dan sluit voor hoofdtrainer Michel Kuijpers het hoofdstuk-SSS’18. De Hapsenaar kan in Overloon door de voordeur vertrekken, want hij levert dit seizoen een uitstekende prestatie met de tweedeklasser. “Nog minimaal één overwinning en we zijn veilig”, weet Kuijpers.

Door Martijn Schwillens

Afgaande op de ranglijst in de tweede klasse G klinken de woorden van Kuijpers wat bescheiden. SSS’18 staat in de top vijf en strijdt nog volop mee om een plek in de nacompetitie. Onze doelstelling blijft onveranderd en dat is ons zo snel mogelijk veiligspelen. Het gat met plek negen (play-offs om degradatie af te wenden, red.) is vijf punten, dus als je twee keer achter elkaar verliest, heb je een probleem. Ondanks onze goede klassering bovenin kijken we gewoon nog omlaag. In principe hebben we nog twee of drie punten nodig om zeker te zijn van klassebehoud. We spelen nog vier finales. Pas als we definitief veilig zijn, kijken we wat er eventueel nog in het vat zit.

 

‘Stabiele derdeklasser’
SSS’18 was jarenlang als eersteklasser de hoogst spelende amateurclub in de regio. Het huidige elftal is echter op z’n plaats in de tweede klasse, vindt Kuipers. Er steekt in deze klasse sowieso geen enkele ploeg bovenuit, dus ik betwijfel of een eventuele kampioen zich zou kunnen handhaven in de eerste klasse. Lees meer op bron:https://www.kliknieuwsdemaasdriehoek.nl/sport/voetbal/207026/sss18-leeft-op-dit-moment-eigenlijk-een-beetje-boven-zn-stand