overloon nieuws

Juul Baltussen en Jos van Katwijk in Duits televisieprogramma

Gepubliceerd op 16 april 2023 om 15:41

Westerbeek/Overloon- Sinds een half jaar is antiekhandelaar Jos van Katwijk een van de gezichten van het Duitse televisieprogramma Bares für Rares. Voor dit programma gaf hij samen met kunstsmid Juul Baltussen een aangekochte motor en kinderwagen, beiden uit begin negentienhonderd, een bijzondere nieuwe bestemming.

Door Wanda Laarakkers in DeBok

De kandidaten in Bares für Rares presenteren een antiek voorwerp, van sieraad tot schilderij, aan vijf doorgewinterde handelaren te koop aan. De hoogste bieder is de nieuwe eigenaar. In Nederland kennen we het programma als Cash or trash, waar Jos van Katwijk in 2019 panellid was. Toen producent Warner Bros hem vroeg dezelfde rol in het Duitse programma, dat dagelijks zo’n drie miljoen kijkers trekt, te vervullen, twijfelde hij geen moment. 

Elke middag tussen 15.10 en 16.00 uur is Bares für Rares op de Duitse ZDF te zien. Op zondagen doen de handelaren wat bijzonders met hun lievelingsaankoop. “In het programma had ik een Franse motor uit 1927 gekocht en een kinderwagen uit 1903”, vertelt Jos van Katwijk. “Mijn lievelingsstukken waar ik iets meer mee wilde doen. Daar had ik een creatief iemand bij nodig. Ik dacht meteen aan bevriend ijzerkunstenaar Juul Baltussen uit Westerbeek.” 

Twee dagen lang kwam er een filmploeg over de vloer. Eerst bij Jos, om opnames te maken van de originele antiquiteiten. Vervolgens in Juuls smederij om het creatieve proces te volgen. Lees meer op bron:https://samenboxmeer.nl/berichten/juul-baltussen-en-jos-van-katwijk-in-duits-televisieprogramma


«   »