overloon nieuws

Bijenhotels populair met Moederdag, Vaderdag en Kerst

Gepubliceerd op 21 april 2023 om 16:56

Ze worden vooral verkocht om cadeau te geven met Moederdag, Vaderdag en met Kerstmis: bijenhotels. En ze komen dan nogal eens van het Overloonse bedrijf Bijenhotelkopen.nl.

Daar doen ze het goed. Niet voor niets kreeg eigenaresse Bianca Pouw een maand geleden de Drijfveren Award van NL Greenlabel.

Door Juul ten Haaf 20-04-23, 

Deze award wordt toegekend aan een bedrijf dat zich inspant voor een groene en duurzame leefomgeving. NL Greenlabel, die de prijs in het leven heeft geroepen, is een organisatie die zich inzet voor een duurzame leefomgeving.

 

380 verschillende soorten

Bijenhotelkopen.nl maakt bijenhotels voor de wilde bij. Volgens eigenaresse Bianca Pouw zijn er ongeveer 380 verschillende soorten bijen in Nederland die het zwaar hebben doordat er onder andere te weinig nestgelegenheid is. Door bijenhotels te maken, helpt het bedrijf de wilde bijen te blijven bestaan, wat belangrijk is voor de biodiversiteit.

De bijenhotels worden vooral verkocht aan gemeenten en bedrijven die bezig zijn met duurzaamheid. De hotels worden bijvoorbeeld geplaatst op een groen dakterras, in een natuurgebied of op een groen schoolplein. Ook heeft Bijenhotelkopen.nl een webshop waar je als particulier verschillende soorten bijenhotels kunt kopen. Dit wordt vooral gedaan met Moederdag, Vaderdag en kerst.

Zo kan er gekozen worden voor bijvoorbeeld de BeeLittle, de BeeHappy en de BeeFunny. Voor gemeenten en bedrijven zijn er grotere bijenhotels als de BeeHoney en de NeeNice.

Lees het hele verhaal op bron:https://www.bndestem.nl/brabant/bijenhotels-populair-met-moederdag-vaderdag-en-kerst~a1813c2fb/