Politie vindt enorme hoeveelheid drugs in Overloon en Heteren door verdachte die niet handsfree belt

Gepubliceerd op 22 april 2023 om 08:31

Crystal meth met een straatwaarde van 2 miljoen euro, xtc, cocaïne. Agenten ontdekten op 1 april 2020 enorme hoeveelheden verdovende middelen in een vrachtwagen in Heteren en een vakantiehuisje in Overloon.

Door Geert van der Star 21-04-23

Het Openbaar Ministerie daagde vrijdag vier mannen voor de Bossche rechtbank vanwege betrokkenheid bij de uitvoer van harddrugs of voorbereidingshandelingen in Overloon.

Justitie eiste celstraffen oplopend van drie jaar en zeven maanden voor een 36-jarige man die slechts in Overloon actief was, tot acht jaar en zes maanden voor een 34-jarige internationaal bekende recidivist. Het was een kleine verkeersovertreding van die laatste die de politie bij toeval op het spoor van de Poolse bende bracht.

Lijmresten

Agenten zagen de hoofdverdachte op 25 maart rijden in een Smart Forfour, terwijl hij een telefoon tegen zijn oor drukte. Ze hielden de man aan, omdat hij niet handsfree belde.

Ze zagen bij de daaropvolgende controle lijmresten op zijn vloerbedekking. Onder de bijrijdersstoel vonden ze al snel een verborgen ruimte. Die was leeg. ,,Waar gaat u heen?”, vroegen de politiemensen. ,,Naar Rotterdam”, antwoordde de man.

Ze lieten hem verder rijden, maar besloten de man stiekem te volgen. De automobilist stopte bij parkeerplaats de Bolder, naast de A1 tussen Lochem en Markelo. Hier ontmoette hij een 44-jarige chauffeur. De politie besloot daarop beide voertuigen in de gaten te houden.

Camping

De Smart van de hoofdverdachte reed uiteindelijk naar het chalet op een camping in Overloon. Daar stond de Volkswagen Transporter van een 31-jarige man. Deze huurde het vakantiehuisje samen met een 36-jarige landgenoot. Ze betaalden altijd contant. Lees meer op bron:https://www.bd.nl/brabant/br-politie-vindt-enorme-hoeveelheid-drugs-in-overloon-en-heteren-door-verdachte-die-niet-handsfree-belt~acb2be68/

 

Lees ook Aanhoudingen vakantiewoning

Overloon-Tijdens het onderzoek kwam ook een vakantiewoning in Overloon naar voren waar twee van de verdachten regelmatig kwamen. Woensdagavond is deze woning, een vakantiewoning, doorzocht en daarbij werden een kilo cocaïne, een cocaïnepers en een aantal jerrycans met vloeistoffen aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. Uit onderzoek door specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen vandaag, blijkt dat de jerrycans ruim 100 liter amfetamine-olie bevatten. Criminele handelswaarde ongeveer 150.000 euro.

Driebergen, Heteren, Overloon - De politie heeft woensdag 1 april op het bedrijventerrein Poort van Midden-Gelderland bij een overdracht van verdovende middelen drie mannen aangehouden. De verdachten zijn een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen, de 28-jarige Poolse bestuurder van een Duitse bestelbus en een 31-jarige man uit Rotterdam die een personenauto bestuurde. Bij de aanhouding zijn onder andere 24 kilo methamfetamine ook wel bekend als crystal meth en 10 liter amfetamine-olie in beslag genomen. Straatwaarde van de crystal meth bedraagt ongeveer 2 miljoen euro.

Klik hier op voor meer info en foto's