Celstraffen voor harddrugs in Heteren en Overloon

Gepubliceerd op 6 mei 2023 om 18:35

75 maanden cel. Die straf legde de rechtbank donderdag op aan twee leden van een Poolse drugsbende (31 en 34) die in 2020 actief was in Overloon en Heteren.

Door Geert van der Star 06-05-23,

Een derde verdachte (44), die als chauffeur voor het tweetal crystal meth het land uit moest smokkelen, kreeg een celstraf van 42 maanden, waarvan 18 voorwaardelijk. Zijn rol was volgens de rechters ‘minder groot.

Overtreding

De politie kwam door een simpele verkeersovertreding op het spoor van de drugssmokkelaars. De 34-jarige Pool reed op 25 maart 2020 met zijn Smart Forfour over de snelweg. Agenten zagen dat de man een niet handsfree telefoongesprek voerde en lieten hem stoppen. In zijn auto ontdekten ze een lege, verborgen ruimte. De verdachte mocht doorrijden en merkte niet dat de politiemensen hem volgden.Zo kwam de politie onder meer op het spoor van het chalet op een camping in Overloon. Hier bewaarden de 34-jarige man en zijn jongere landgenoot onder meer een hydraulische pers om cocaïneblokken te maken, een seal-apparaat en versnijdingsmiddelen.

Lees meer op Bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/celstraffen-voor-harddrugs-in-heteren-en-overloon~a25536a1/

 

Politie vindt enorme hoeveelheid drugs in Overloon en Heteren door verdachte die niet handsfree belt

Crystal meth met een straatwaarde van 2 miljoen euro, xtc, cocaïne. Agenten ontdekten op 1 april 2020 enorme hoeveelheden verdovende middelen in een vrachtwagen in Heteren en een vakantiehuisje in Overloon.

Door Geert van der Star 21-04-23

Het Openbaar Ministerie daagde vrijdag vier mannen voor de Bossche rechtbank vanwege betrokkenheid bij de uitvoer van harddrugs of voorbereidingshandelingen in Overloon.

Justitie eiste celstraffen oplopend van drie jaar en zeven maanden voor een 36-jarige man die slechts in Overloon actief was, tot acht jaar en zes maanden voor een 34-jarige internationaal bekende recidivist. Het was een kleine verkeersovertreding van die laatste die de politie bij toeval op het spoor van de Poolse bende bracht.

Lijmresten

Agenten zagen de hoofdverdachte op 25 maart rijden in een Smart Forfour, terwijl hij een telefoon tegen zijn oor drukte. Ze hielden de man aan, omdat hij niet handsfree belde.

Ze zagen bij de daaropvolgende controle lijmresten op zijn vloerbedekking. Onder de bijrijdersstoel vonden ze al snel een verborgen ruimte. Die was leeg. ,,Waar gaat u heen?”, vroegen de politiemensen. ,,Naar Rotterdam”, antwoordde de man.

Ze lieten hem verder rijden, maar besloten de man stiekem te volgen. De automobilist stopte bij parkeerplaats de Bolder, naast de A1 tussen Lochem en Markelo. Hier ontmoette hij een 44-jarige chauffeur. De politie besloot daarop beide voertuigen in de gaten te houden.

Camping

De Smart van de hoofdverdachte reed uiteindelijk naar het chalet op een camping in Overloon. Daar stond de Volkswagen Transporter van een 31-jarige man. Deze huurde het vakantiehuisje samen met een 36-jarige landgenoot. Ze betaalden altijd contant. Lees meer op bron:https://www.bd.nl/brabant/br-politie-vindt-enorme-hoeveelheid-drugs-in-overloon-en-heteren-door-verdachte-die-niet-handsfree-belt~acb2be68/

 

Lees ook Aanhoudingen vakantiewoning

Overloon-Tijdens het onderzoek kwam ook een vakantiewoning in Overloon naar voren waar twee van de verdachten regelmatig kwamen. Woensdagavond is deze woning, een vakantiewoning, doorzocht en daarbij werden een kilo cocaïne, een cocaïnepers en een aantal jerrycans met vloeistoffen aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. Uit onderzoek door specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen vandaag, blijkt dat de jerrycans ruim 100 liter amfetamine-olie bevatten. Criminele handelswaarde ongeveer 150.000 euro.

Driebergen, Heteren, Overloon - De politie heeft woensdag 1 april op het bedrijventerrein Poort van Midden-Gelderland bij een overdracht van verdovende middelen drie mannen aangehouden. De verdachten zijn een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen, de 28-jarige Poolse bestuurder van een Duitse bestelbus en een 31-jarige man uit Rotterdam die een personenauto bestuurde. Bij de aanhouding zijn onder andere 24 kilo methamfetamine ook wel bekend als crystal meth en 10 liter amfetamine-olie in beslag genomen. Straatwaarde van de crystal meth bedraagt ongeveer 2 miljoen euro.

Klik hier op voor meer info en foto's