overloon nieuws

weekoverzicht

Gepubliceerd op 7 mei 2023 om 11:10

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

 

Battlefieldtour

7 mei 2023

De Battlefieldtour die gehouden werd door Vereniging Santa Fe in beeld en geluid. Een route rondom Overloon waarin op verschillende plaatsen verhalen werden verteld over de slag om Overloon. We vertrokken om 10 uur en Piet Peters was de verteller. Hij had de route ook uitgestippeld. Een mooie route en ervaring rijker waren we rond 4 uur weer terug.

Lees meer »

 

Celstraffen voor harddrugs in Heteren en Overloon

6 mei 2023 18:35

75 maanden cel. Die straf legde de rechtbank donderdag op aan twee leden van een Poolse drugsbende (31 en 34) die in 2020 actief was in Overloon en Heteren.

Lees meer »

 

Geboortegolf tijdens vruchtbaar voorjaar in ZooParc Overloon

5 mei 2023 14:30

In ZooParc Overloon zijn er in het voorjaar zeven jonge dieren geboren bij drie diersoorten. Ook is inmiddels het geslacht bekend van de witgezichtsaki die in februari is geboren.

Lees meer »

 

topopbrengst verjaardagsactie

5 mei 2023 11:06

Het gaat goed met Verjaardagenactie Overloon! In 2022 hebben we een topopbrengst gehad, namelijk €5.992. De Overloonse jarigen hebben meer dan ooit bijgedragen.

Lees meer »

 

Korenveld Wanroij gaat samenwerking aan met Van de Klok Wonen voor realisatie betaalbare woningen

5 mei 2023

De ontwikkelaars achter het woningbouwproject Korenveld in Wanroij slaan de handen ineen met Van de Klok uit Nijmegen.

Lees meer »

 

dodenherdenking Leven met oorlog

4 mei 2023 22:01

Wij herdenken op deze avond de slachtoffers van de 2e Wereldoorlog. Vervolgden, burgers en militairen. Een moment om stil te staan bij onze vrijheid die we vanzelfsprekend vinden, maar die voor veel mensen onbereikbaar is. Niet alleen toen, maar ook nu nog lijden veel mensen onder oorlogsgeweld en onderdrukking. Het is goed om te bedenken dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is.(Leden van Scouting legden een krans bij de dodenherdenking)

Lees meer »

 

Soms vind je ook wat moois bij graven in de tuin

3 mei 2023 19:48

Dat zal schrikken zijn geweest, zondag, in die tuin in Overloon. Ben je een beetje aan het graven, stuit je op een granaat uit de oorlog. Goed afgelopen, gelukkig.

Lees meer »

 

Pinksterfair

3 mei 2023

Op 1e Pinksterdag, zondag 28 mei, vindt in Stevensbeek voor de 4e keer de Pinksterfair plaats.

Lees meer »

 

Verzoek: geen omgekeerde vlaggen

2 mei 2023

Burgemeester Marieke Moorman: “Via deze weg vraag ik iedereen om tijdens de aanstaande Dodenherdenking op 4 mei, onze Bevrijdingsdag op 5 mei en tijdens de gemeentelijke en landelijke VeteranenDag op respectievelijk 17 en 24 juni, de omgekeerde vlaggen te verwijderen.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

2 mei 2023

Nieuws en informatie van de gemeentes Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Lees meer »

 

Beheersing eikenprocessierups

2 mei 2023

Eind april, begin mei begint gemeente Land van Cuijk met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. De bestrijding vindt plaats door de bomen te bespuiten met een biologisch preparaat waardoor de jonge rupsjes sterven. Dit doen we om de overlast in het komende seizoen zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer »

 


«   »