Kom genieten in het mooie Openluchttheater Overloon

Gepubliceerd op 8 mei 2023 om 15:40

Met trots presenteren wij ons fantastisch programma voor het seizoen van 2023. De variatie in het programma 2022 hebben wij voortgezet naar 2023. Kindertheater, cabaret, film en muziek, er is voor een ieder wat wils.

Voor kinderen

Het jeugdorkest van Fanfare Vriendenkring geeft dit jaar, samen met andere regionale jeugdorkesten, een muzikale aftrap van het theaterseizoen.

Het Overloons Toneel is dit jaar van de partij en zij doet alle mogelijke moeite om de heksen in het gareel te houden. Reken maar dat ze daar hun handen vol aan hebben.

Toneelvereniging Mariahout heeft in Overloon te maken met een slechterik “Repelsteeltje” en er is ook een prins die verliefd is op een boerenmeisje in plaats van op een prinses. Hoe gaat dit aflopen…?

Maar gelukkig komt ook Hakim naar Overloon (bekend van Sesamstraat). Hij is gewoon altijd op z’n best en met hem kun je lachen, gieren en brullen. Waarover? Ja, dat blijft een verrassing.

Voor het eerst in de geschiedenis komt er een circus naar het Openluchttheater Overloon met een heel mooie voorstelling waarin Douwe van Oven op zoek gaat naar de hoge hoed, de snor en de jas van zijn opa, de circusdirecteur. En natuurlijk komt hij allerlei rare circusfiguren tegen.

 

Voor volwassenen

Ook voor volwassenen heeft het Openluchttheater een afwisselend programma samengesteld.

Te beginnen met Marlon Kicken, een cabaretier die de rode draad kwijt is. Heeft u nog nooit eerder een show van deze comedian gezien? Dan moet u zeker komen kijken! Hij staat namelijk bekend om zijn geweldige relaxte stijl en de interactie met zijn publiek.

Tijdens een muzikale zondagmiddag kan het publiek genieten van een optreden van de band Renewal. De basis van de muziek van Renewal ligt voornamelijk in de jaren '60 en '70, rock, country en Americana. Maar ook recentere werk staat op het programma. Leuk om te benoemen is dat er een aantal (oud) Lónders meespelen in deze band.

Uiteraard ontbreekt dit jaar de Lónse Buitenbios niet en met de film Bohemian Rhapsody willen we jong en oud een leuke avond geven.

deavondvandefilmmuziek17-07-2022-42-2-1.jpg

Tot slot verwelkomen we u graag op de muzikale avond waarin Erwin van Ligten en Beatrice van der Poel muziek ten gehore brengen van de Club 27 (Forever 27). Dit is de benaming van een groep legendarische muzikanten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden. Dit zijn o.a. Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison, Kurt Cobain van Nirvana, Amy Winehouse, Jeff Buckley en met terugwerkende kracht bluesgitarist Robert Johnson zich tot de club.

 

Tickets zijn online te verkrijgen via de website www.openluchttheateroverloon.nl of aan de kassa.
Bij slecht weer gaat de voorstelling door in Gemeenschapshuis de Pit, Overloon

Meer informatie op de website www.openluchttheateroverloon.nl Facebook: Facebook: facebook.com/openluchttheateroverloon 

Het openluchttheater is gelegen in het Oorlogsmuseum in Overloon, Museumpark 1. De ingang is naast Restaurant Museumzicht.