Paarden- en ponyclub Overloon start recreantengroep en clinics

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 19:58

Overloon Om in te spelen op behoeften van hun leden start Paarden- en ponyclub Overloon met een nieuw, uniek concept. Naast hun reguliere dressuur- en springlessen biedt de club vanaf 1 juni clinics aan, gegeven door grote namen in de paardensport. Daarnaast voegen ze een recreantengroep toe aan hun vereniging, waar rijden in clubverband en plezier centraal staat.

Zo’n vijftien ruiters op hun paard of pony galopperen door de buiten-dressuurbak van Paarden- en ponyclub Overloon aan de Vredepeelweg. Ze zijn omringd door flink wat babbelend, lachend en aanmoedigend publiek. Het is dinsdagavond, in drie groepen krijgen de jongste ruiters van de club, jeugd tot achttien jaar, dressuurles van drie gediplomeerde instructeurs. Dit tafereel doet sterk vermoeden dat dit een bruisende club te noemen is. 

Paarden- en ponyclub Overloon is ontstaan in 1996 door een fusie van Landelijke Rijvereniging Sint-Joris, opgericht in 1948 en de in 1972 gestichte Ponyclub De Bosruiterkes. Saamhorigheid, recreatie, prestatie én plezier zijn woorden die verbonden kunnen worden aan deze 45 leden tellende vereniging. De rijvereniging bestaat op dit moment uit twee groepen, de jeugd tot achttien jaar, en volwassenen. “Vanaf hun achttiende jaar, wordt vanuit de sportfederatie voor de paardensport, de KNHS, verwacht dat de ponyrijders de overstap maken naar de paarden”, legt bestuurslid Wilco Durand uit. “We merkten bij onze leden dat dit best een grote stap is. Dit zorgden ervoor dat leden die altijd met veel plezier reden, dreigden af te haken. Met de toevoeging van een groep recreanten vanaf achttien jaar, waar plezier, gezelligheid en rijden in clubverband centraal staat, hopen we dat de achttien plussers de binding met de club behouden. Wedstrijd rijden is niet de norm, les volgen wel, op een laagdrempelige manier. Lees meer en groepsfoto op Bron:https://samenboxmeer.nl/berichten/paarden-en-ponyclub-overloon-start-recreantengroep-en-clinics

 

D R E S S U U R C L I N I C

Geen lid van onze rijvereniging, maar wil je tóch graag deelnemen aan de reeks van 4 clinics gegeven door Trudi Houwen? Dat kan! Zie flyer voor meer informatie en geef je snel op!

Zie de Website van de bosruiterkes op https://www.rijverenigingoverloon.nl/

Facebook https://www.facebook.com/rijverenigingoverloon/