iconische Tiger tank  in Overloon

Gepubliceerd op 17 mei 2023 om 19:47

Komend weekend op 20 en 21 mei is er bij Militracks in Overloon een Tiger tank te zien. Hoewel die niet zal rijden, zal het toch het hoogtepunt van het voertuigprogramma zijn.

Bron foto: Bundesarchiv Bild 101I-299-1805-12

De restauratie van deze iconische Duitse tank is jaren geleden gestart. Het motorblok ligt er nog niet in, maar voor de rest is het voertuig compleet. De organisatie hield deze verrassing tot het laatste moment achter de hand, omdat er nogal wat transportvergunningen voor nodig waren om het gevaarte naar Overloon te halen. Maar op donderdag 18 mei wordt het voertuig in Overloon verwacht.

Met 150 voertuigen van 88 teams uit 12 landen is het evenement uniek in zijn soort. En over het programma van Militracks dit jaar is directeur Erik van den Dungen heel helder: “Het is alsof je Pinkpop organiseert met de Stones, de Beatles en ABBA tegelijkertijd. Voor de echte liefhebbers is Militracks dit jaar een evenement wat je echt niet mag missen. Het Woodstock van de Wehrmacht.”

 

Wil jij ook een glimp opvangen van dit bijzondere voertuig? Bestel dan nu nog je kaarten via de website  https://bit.ly/3M84Rwl

Rupsen bij Militracks

Op 20 en 21 mei vindt de 12e editie van Militracks plaats. Oorlogsmuseum Overloon heeft méér voertuigen kunnen strikken dan ooit tevoren. En rupsvoertuigen vormen een groot deel daarvan.

Een bos vol rupsen. Maar gelukkig geen eikenprocessierupsen. Het gaat om rupsvoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, en dan speciaal Duitse. Die zijn superzeldzaam. Toch heeft het museum ruim vijftig van zulke voertuigen weten vast te leggen voor het jaarlijkse evenement. En daarnaast nog tientallen wielvoertuigen. Militracks richt zich op de techniek van die historische voertuigen. Omdat er aan het einde van de oorlog niet zoveel Duitse voertuigen over waren, is het elk jaar best een uitdaging om een mooi programma in elkaar te zetten. Toch lijkt het museum daar nu opnieuw in geslaagd te zijn.voor meer informatie klik hier

 

Voorkomen Verkeerschaos Militracks

OVERLOON Op de toegangswegen rond Overloon zat op zaterdag 14 mei in 2022 een verkeerschaos ontstaan door de massale toestroom van bezoekers voor Militracks. Wie onderweg was naar Overloon moest rekening houden met zeker 15 minuten vertraging.

 

 

Door evenement Militracks is overloon op 20 en 21 mei 2023 lastig(-er) bereikbaar!! Door gebrek aan parkeerruimte in het centrum van Overloon De Militracks-parkeerplaats is ongeveer 800 meter van het museumterrein gelegen. Parkeren kost per auto 7 euro (per dag) en dat kan contant of met PIN voldaan worden*. Het parkeerterrein is te vinden door de speciale P-bebording te volgen. Zowel vanaf de snelweg (A73, afslag 7) als de provinciale wegen staat de route daarheen duidelijk aangegeven. 

fotogeert-14-5-2022--13-1-1.jpg

 

PARKEREN

Er komen nog online parkeertickets beschikbaar voor € 7,00 per dag, per auto.

Campers kunnen overdag tijdens het evenement ook hier geparkeerd worden. Deze parkeerplaats is echter geen camperplaats, dus het is niet mogelijk om hier met de camper te overnachten. Voor de dichtsbijzijnde camperplaats; ga naar: Camperpark 't Schaartven (www.camperparkschaartven.nl). We wensen u een mooie dag!
Voor mensen met een beperking rijdt er een shuttle-busje. Meer informatie over Militracks vind je op https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/events/militracks/info/