Soldaatje spelen op Militracks: 'Maar volledige uniforms mogen niet'

Gepubliceerd op 20 mei 2023 om 15:41

Militracks in Overloon trekt zaterdag 10.000 bezoekers. Het oorlogsevenement is zo populair, dat bezoekers aan de poort teleurgesteld moeten worden. Er zijn zelfs vanuit Australië mensen die hun hart ophalen tussen de tanks, motoren en uniforms.

Profielfoto van Carlijn KöstersGeschreven door Carlijn Kösters

“Haben Sie noch Tagetickets?”, vraagt een Duitse meneer aan de ingang van het oorlogsmuseum Overloon. “No, sold out”, krijgt hij te horen. “Ausverkauft.”

Beteuterd draait de man in legerkleding zich om. “Ze hebben hier al huilend aan de poort gestaan”, vertelt de bewaking. Multitracks is namelijk stijf uitverkocht. 10.000 mannen, vrouwen en kinderen dompelen zich onder in alles wat met oorlog te maken heeft. Er zijn rijdende tanks, maar ze schieten niet.

“Er komen hier ook mensen in een volledig SS-kostuum opdagen.”

Volledige uniforms mogen niet,vertelt museumdirecteur Eric Van den Dungen. “Er komen hier ook gewoon mensen in een volledig SS-kostuum opdagen. Dat doen ze maar thuis.”

Het evenement is dit jaar 60 procent groter dan vorige jaren. Met 150 Duitse voertuigen, een nog groter terrein en duizenden bezoekers. “Maar we filteren wel goed wie we toelaten”, legt Van den Dungen uit. “Duitsland heeft nou eenmaal hele mooie motoren geproduceerd. Hoe fout ze ook waren, dat proberen we er vandaag los van te zien.” 

Bij Militracks gaat het, volgens de museumdirecteur, echt om de techniek. Het oorlogsmuseum is er voor de context. En daar hebben enorm veel mensen oren naar. “Ik ben ermee opgegroeid”, vertelt Eric Speijers vanuit het publiek terwijl een Tiger-tank begint te rijden. Zijn vader werd in de oorlog geboren.Dus heb ik altijd als klein manneke in zijn boeken geneusd. Lees meer op Bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4279710/soldaatje-spelen-op-militracks-maar-volledige-uniforms-mogen-niet

Lees ook verkeerschaos in en rond Overloon door Militracks

Op de toegangswegen rond Overloon moeten mensen dit weekend rekening houden met drukte. Dit vanwege het evenement Militracks.De drukte was vanochtend al te merken als je vanaf de A73 via afslag 7 naar Overloon reed, richting de Militracks-parkeerplaats aan het Schaartven. Ontstond een heuse verkeerschaos door de massale toestroom van bezoekers. Wie onderweg was naar Overloon moest toen rekening houden met zeker 40 minuten vertraging.

lees verder en foto's van verkeerschaos in en rond Overloon door Militracks op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/1327773_verkeerschaos-in-en-rond-overloon-door-militracks

 Verkeerschaos in en rond Overloon door Militracks