Seniorenwandeling door de Overloonse Duintjes

Gepubliceerd op 8 juni 2023 om 19:47

Op donderdag 22 juni 2023 organiseert IVN De Maasvallei samen met KBO Overloon een wandeling door de Overloonse Duintjes.

Wij lopen over een eerste stuk heide waar we verschillende alleenstaande mooie eiken en dennen zien. Langs de bosrand komen we de Zwarte Den tegen. Natuurlijk langs de jeneverbessen en daarna gaan we richting de hoogspanningsmasten. Daaronder is het bos verwijderd en groeit nu hei. Ook ligt daar een hele mooie poel waar onder andere kikkers en salamanders in zitten. Ernaast is een bijenhotel gebouwd waar de solitaire bijtjes al dankbaar gebruik van maken.

 

Van hieruit gaan wij op weg terug, komen dan langs het corridor dat voor enkele jaren terug aangelegd is, om de doorstroom van kikkers en salamanders te bevorderen. We lopen dan langs mooie jeneverbesstruwelen, waar ook jonge plantjes staan. Via een bosje van Douglas en Reuzezilverspar weer naar het beginpunt van de wandeling.

 

Wij starten de wandeling om 13:30u vanaf de parkeerplaats van de sporthal aan de Raaijweg in Overloon. Zorg voor stevige schoenen; de wandeling is ongeveer 5 km.

Belangstelling? Meld je aan bij Cristien Hendriks, tel. 06-13180710 of Ben Verheijen, tel. 06-11115514.

Waar

Sporthal Raaijweg Overloon
Raaijweg 15-17
5825 AL Overloon
Bekijk op Google Maps

 

Ben Verheijen

De MaasvalleiExcursiewerkgroep

benverheijen25@gmail.com