Oorlogsmuseum Overloon ontvingen 120 veteranen

Gepubliceerd op 18 juni 2023 om 10:34

Zo’n 120 veteranen namen vandaag deel aan de eerste Land van Cuijkse Veteranendag. Samen met hun partners en kinderen bezochten ze het evenement dat werd gehouden in en bij het Oorlogsmuseum in Overloon. ‘Een waardige en waardevolle bijeenkomst’, aldus burgemeester Marieke Moorman.

Zaterdag 17 juni hebben zo’n 250 veteranen en hun partners en kinderen deelgenomen aan de eerste Land van Cuijkse Veteranendag bij het Oorlogmuseum in Overloon. De bijeenkomst begon bij de ‘Militracks tent’ op het terrein van het museum met een appèl en de ‘ceremonie van de lege stoel’ die het symbool is voor de gevallen kameraden

Burgemeester Marieke Moorman sprak haar waardering uit voor de inzet van veteranen voor onze vrede en veiligheid, waar ook ter wereld. ‘Ik vind het belangrijk dat de gemeente een evenement als dit ondersteunt. Hiermee brengen we onze dankbaarheid en respect voor onze veteranen tot uitdrukking. Het doet me plezier te zien dat er ook veel partners en kinderen gekomen zijn, voor degene die op missie gaat is het thuisfront immers ontzettend belangrijk’. Marieke Moorman bedankte de vrijwilligers die zich hebben ingezet om deze dag te organiseren en riep de aanwezigen op om zich in te zetten voor de Veteranenvereniging Land van Cuijk in oprichting. ‘Zonder inzet van veteranen zelf is het niet mogelijk om zo’n evenement als dit in de toekomst te kunnen organiseren’.

Na een toespraak van generaal-majoor buiten dienst Marc van Uhm en krijgsmachtpredikant Gerard van Driesten, konden de deelnemers genieten van een concert van de ‘Fanfare Garde Grenadiers en Jagers’. Het C47 vliegtuig in de hal van het Oorlogsmuseum was het stijlvolle decor voor een opzwepende uitvoering van dit professionele orkest. Daarna kon men op eigen gelegenheid het museum bekijken, gezellig samenzijn of een van de stands in de tent bezoeken. Het Veteranen Search Team, Recovery off the Battlefield, de Stichting Hulphond Herpen en het Nederlands Veteranen Instituut waren aanwezig en gaven toelichting op hun werk. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Wilt u als veteraan op de hoogte blijven? Volg Veteranen Land van Cuijk | Facebook of stuur een bericht naar veteranenlvc@gmail.com.

 

 

Meer informatie veteraan vind je op bron:https://www.defensie.nl/onderwerpen/veteranen