overloon nieuws

Rouwen mag, genieten moet in het openluchttheater van Overloon

Gepubliceerd op 20 juni 2023 om 19:16

Het is er weer het weer voor. Voor een bezoek aan de Nederlandse openluchttheaters. Zaterdag begint in Overloon het theaterseizoen. Nieuwe stijl.

Door Joost Ariaans 20-06-23, 

Bijna honderd jaar

Het theater bestaat al bijna een eeuw. Het is opgericht in 1925. Over twee jaar wordt het honderdjarig bestaan gevierd. ,,Toentertijd zijn hier de passiespelen gehouden”, zegt Peter Brouwer, voorzitter van het theater. Die zijn later naar Tegelen gegaan. Het theater heeft lang stil gelegen. In 2009 is het nieuw leven ingeblazen. Het was sinds die tijd vooral een kindertheater. Daar proberen we verandering in te brengen.

 

Victoriaklef, die naam is weg

 

Openluchttheater Victoriaklef wás de naam. De naam Victoriaklef is een verwijzing naar de oorspronkelijke naam van het park: Victoriapark. ‘Klef’ is dialect voor ‘heuvel’. Het theater ligt in het park van Oorlogsmuseum Overloon, tussen twee zandverstuivingen. ,,De naam Victoriaklef hebben we laten vallen’, zegt bestuurslid Anita Verhoef. ,,Iedereen spreekt hier van Openluchttheater Overloon.” Waarom zou je dan moeilijk doen? ,,Dit is duidelijker.”

Dit jaar andere aanpak

We hebben de programmering anders aangepakt. We hebben een brandingsessie gedaan, een inspiratiesessie gehouden. Waar willen we voor gaan? Waar vind je dat het theater sterk in is? Wat kunnen we voor onze doelgroepen betekenen?” ,,Er was al sprake van een verschuiving”, zegt Brouwer. ,,We hadden hier vooral veel kindervoorstellingen. We zijn diverser geworden.” Uit bezoekersaantallen van andere openluchttheaters bleek dat vooral muziekvoorstellingen het goed doen. ,,Dit jaar hebben wij dus ook meer muziekvoorstellingen.”

Muziek, ook in de film

Klopt”, zegt Verhoef. Het theater wordt één avond omgedoopt tot De Lónse Buitenbios en de film Bohemian Rhapsody wordt vertoond.Ons theater heeft een hele goede akoestiek. Muziek geeft een mooi effect.

Theater en soms een rouwcentrum

We hebben hier drie keer een uitvaart gehad.” Vorig jaar was er nog de afscheidsdienst van de Overloonse artiest Toon van Opbergen, ook bekend als Tôntje de Snéjer.

Lees meer op bron:https://www.bndestem.nl/brabant/rouwen-mag-genieten-moet-in-het-openluchttheater-van-overloon~a30a59ac/

 

lees ook 

Kom genieten in het mooie Openluchttheater Overloon

Met trots presenteren wij ons fantastisch programma voor het seizoen van 2023. De variatie in het programma 2022 hebben wij voortgezet naar 2023. Kindertheater, cabaret, film en muziek, er is voor eenieder wat wils.voor meer informatie, openluchttheater klik hier

Marlon Kicken in Openluchttheater Overloon

 

Marlon Kicken is op 24 juni 20:00 uur te zien én te horen in het Openluchttheater Overloon met zijn succesvolle voorstelling “Draadloos”. De voorstelling begint om 20:00 uur.

Marlon Kicken is een Nederlandse cabaretier. Met zijn Curaçaose roots, lange dreadlocks, maar ook met de welbekende zachte ‘g’ springt Marlon er al snel tussen uit. Marlon Kicken staat bekend om zijn relaxte houding, maar of dat ook op 24 juni is, moet nog blijken. Marlon moet eerlijk bekennen dat hij de rode draad wel eens compleet kwijt is. Waarom? Hij heeft geen idee. Wanneer hij die draad dan weer oppakt? Waarschijnlijk na de show. Als jij na deze hilarische negentig minuten ook de draad kwijt bent is dat geen probleem. Dan heb je een leuke avond gehad! Maar als jij het wel snapt… PLEASE HELP MARLON!

Marlon Kicken komt met zijn vierde show naar het Openluchttheater Overloon om zijn vreugde voor het leven, zijn gekke visie en zijn kromme inzichten met veel humor met jou te delen. Heb je nog nooit eerder een show van deze comedian gezien? Dan moet jij zeker komen! Hij staat namelijk bekend om zijn geweldige relaxte stijl en de interactie met zijn publiek. Geen theater is te groot of te klein voor deze cabaretier die ieder publiek meeneemt en een geweldige avond bezorgd.

Om gek van te worden… of om uit je dak te gaan van plezier. Niet ‘gewoon’ Marlon Kicken maar beter, leuker, mooier, sexyer, cooler en toch gewoon Marlon.

Marlon is momenteel bezig met een nieuwe theatervoorstelling. In het Openluchttheater heeft iedereen nog de kans om de succesvolle voorstelling Draadloos te zien.


Over Marlon:

Marlon ontwikkelde zich van tonprater tot stand-up-comedian en ging verder als cabaretier. In 2009 sleepte hij zowel de jury- als de publieksprijs van de Culture Comedy Award in de wacht, prijzen voor veelbelovend comedytalent uit Nederland en België. Sindsdien is de cabaretier niet meer uit de theaters weg te denken.

 

Praktische informatie:
Datum: zaterdag 24 juni 2023 20:00 uur
Kaartverkoop: € 12,50 te bestellen via de website www.openluchttheateroverloon.nl of aan de kassa zolang de voorraad strekt.
Locatie: Openluchttheater Overloon, Museumpark 1 te Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht). Bij slecht weer gaat de voorstelling door in Gemeenschapshuis de Pit, 14 Oktoberplein in Overloon.

Website Openluchttheater Overloon www.openluchttheateroverloon.nl. Openluchttheater op Facebook: facebook.com/openluchttheateroverloon en blijf op de hoogte van leuke acties, het laatste nieuws 

 

 


«   »