De heksen zijn weer thuis! - Het Overloons Toneel

Gepubliceerd op 22 juni 2023 om 17:09

Op 9-12 en 15 juli zal Het Overloons Toneel hun nieuwe kindervoorstelling ten tonele gaan brengen: “De Heksen zijn weer thuis!”.

Na hun terugkeer in het donkere bomenbos blijkt dat de heksen hun streken nog niet hebben verleerd. Vooral de kabouters moeten het weer ontgelden. Koperwiek, Takkeling en Tjelepoek maken een machine waarmee ze de kabouters kunnen omtoveren…? Als je het goed doet tenminste…. Maar ook heksen maken soms fouten…. Én er lopen nog meer mensen in het bos. Wie zijn dat, en wat doen die daar? Gaat het allemaal wel goed?? Hoe zou dit verhaal aflopen?

Wil jij ook weten, hoe het gaat met kabouters omtoveren, en wie al die andere mensen zijn?
Kom dan kijken naar deze spannende en grappige voorstelling!

De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 t/m 10 jaar, en voor iedereen die van sprookjes houdt.

Na afloop van de voorstelling is er een mogelijkheid voor een meet & greet met onze spelers en uiteraard staan zij klaar om op de foto te gaan met de kinderen.

Er zal ook een kleurwedstrijd plaatsvinden, de kleurplaten zullen uitgedeeld worden op school en zal ook in Ons Eigen Erf worden geplaatst. Maak de mooiste, spannendste, kleurrijkste kleurplaat en maak kans op een leuk presentje.

Bij slecht weer zal de voorstelling gespeeld worden in Gemeenschapshuis de Pit in Overloon.

 

Speeldata: 9 -12 en 15 juli 2023 Openluchttheater Overloon

14:30 uur  /  € 7,50 p.p.

Kaarten zijn te koop via www.openluchttheateroverloon.nl of aan de kassa zolang de voorraad strekt.

 

Wij stellen aan jullie voor:

 

Aan het woord Koperwiek (gespeeld door Eefje):

Ik woon al sinds jaar en dag in dit bos. Eerder woonde ik in een ander bos maar daar waren de spinnen niet zo spinachtig als hier…. Nu ben ik sinds de laatste volle maan weer terug. Ik houd van toveren en vliegen op mijn takkenbezem. Ik heb een enorme hekel aan KABOUTERS! Ha Ha Ha

 

Aan het woord Takkeling (gespeeld door Marlie):

Al zolang als ik me kan herinneren woon ik hier in dit bos. Ik wil altijd ALLES hebben. Ik houd van worst en chocolade zeker uit de tovermachine… Ik heb een enorme hekel aan gewone mensen en de boswachter.

 

Aan het woord Tjelepoek (gespeeld door Pauline):

Ook ik woon al mijn hele leven hier in het bos. Ik ga graag met mijn Heksenvriendinnen kabouters plagen of slakkensoep maken. Ik haat tandpasta! Het is vergif, en je wordt er heel ziek van.

 

Aan het woord Hamel (gespeeld door Joost):

Tja, tja ik ben Hamel…en ik moet zeggen dat ik wel de slimste ben van ons drietal. Ook ben ik héél moedig!!

Alles wat ik belangrijk vind, noteer ik met mijn speciale kabouterpotlood.

Ik ben geboren in de grote rode Paddenstoel van mijn ouders in dit bos, maar dat is al heel lang geleden.

 

Aan het woord Gluup (gespeeld door Hugo):
Ik ben Gluup, al best een beetje oud, maar ik ben nog heel kwiek en altijd vrolijk. Ik ben er trots op om kabouter te zijn in dit bos.  Wij verrassen de mensen, en dat vinden zij heel leuk. En wij worden daar weer blij van. Ook worden wij heel blij van tandpasta…….., En de heksen niet, ha ha.

 

Aan het woord Sprock (gespeeld door Cees):

Ja, ja, dat hebben de kaboutertjes zeker gedaan!

Dat vind ik zo’n mooi zinnetje! En dat hoor ik heel vaak. Daar word ik dan zo vrolijk van!

Ik ben dan misschien wel de kleinste kabouter van ons drieën, maar ik ben zeker de knapste!

En als je me niet geloofd…. Dan moeten jullie maar naar de voorstelling komen kijken en dan kunnen jullie zien dat IK gelijk heb…..

 

Aan het woord Puck de Boswachter (gespeeld door Agnes):

Wat heb ik het druk om in het bos voor de dieren, de bomen en de bloemen te zorgen. Wanneer de Heksen, ja, met een hoofdletter!!! er weer zijn, maken ze altijd ruzie met de Kabouters.

Onderschat de Kabouters niet, dus zij verdienen ook een hoofdletter!!! Soms moet ik de Heksen weer eens een lesje leren, als ze weer bezig zijn met hun lelijke streken. Maar dat kan ik niet alleen, ik moet hulp hebben. Krijg ik altijd hulp? En van wie? En op tijd? Heel spannend, kom maar eens kijken of het mij allemaal op tijd lukt!

 

Aan het woord Freule Knip van Pannestoet (gespeeld door Tonny):

Ik woon in een prachtig groot huis aan de rand van het bos en ik ben gek op stroopwafels! Ik vind ze overheerlijk! Ik ben eigenlijk helemaal gek op alles wat snoep heet.

Ik ga vaak joggen, want ik moet niet te dik worden. Nee, nee juist een beetje dunner.

Ben heel benieuwd of jullie mij een beetje dik, of juist een beetje dun vinden…..

 

Aan het woord Roosje (gespeeld door Lisan):

Ik ben Roosje het zusje van Soesja en ga graag picknicken in het bos. Soms komen we op een plek waar we nog nooit eerder waren. Best spannend, want mag je daar eigenlijk wel komen? We moeten dan goed opletten of er geen gekke dingen gebeuren, want dat kan ook wel eens gebeuren.

 

Aan het woord Soesja (gespeeld door Lottie):

Ik ben Soesja, het zusje van Roosje en doe graag dingen samen met mijn zusje.

Ja, en wat Roosje zegt is helemaal waar. Heel spannend af en toe, om op een onbekende plek te zitten. Er gebeuren echt wel eens rare dingen. We beleven dan van alles, leuke dingen, maar soms is het ook best wel spannend.

 

website van Het Overloons Toneel www.hetoverloonstoneel.nl of op facebook.com/HetOverloonsToneel