overloon nieuws

Nieuwe woningen in Overloon, een voorproefje van wat komen gaat

Gepubliceerd op 11 juli 2023 om 18:26

Een jaar geleden waren vanuit de lucht alleen nog de contouren van de nieuwbouwhuizen zichtbaar, de fundering. Afgelopen vrijdag was de officiële opening van project de Kloostertuin in Overloon.

 Al wonen de bewoners alweer een maandje in de veertien nieuwbouwhuizen aan de Engelseweg.

Door Joost Ariaans 11-07-23,

Het kleinschalige woningbouwproject vormt de opmaat naar een compleet nieuwe wijk aan de andere kant van het dorp die al op de planning staat en die ervoor moet zorgen dat er ruimte komt voor jong en oud in Overloon. Honderd woningen komen er op de hoek van de Helderseweg en de Pasveldweg. Het goede nieuws: een groot deel van de papierhandel voor die wijk is af afgehandeld. De politiek heeft het bestemmingsplan al goedgekeurd.

En dat is prettig voor iedereen die zich wel in Overloon ziet wonen, hét toeristische dorp in de gemeente Land van Cuijk met volop voorzieningen én een dierentuin én een oorlogsmuseum. Een dorp van rond de vierduizend inwoners, waar de afgelopen jaren toch al flink werd gebouwd, mede dankzij het bedrijf Van der Kroon dat Overloon als thuisbasis heeft.

Met het aanleggen van de voortuin wachten we maar even. Dat is met de droogte van nu niet zo verstandig

Bewoner Kloostertuin

De Kloostertuin oogt als een echte (kleine) nieuwbouwwijk.

Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/nieuwe-woningen-in-overloon-een-voorproefje-van-wat-komen-gaat~a7c8b594/

 

Lees ook officiële opening Kloostertuin

Op vrijdag 7 juli was het zover, de officiële opening van het nieuwbouwproject (Kloostertuin). Dit project heeft een voormalig verzorgingshuis omgetoverd tot een prachtige woonlocatie met 14 grondgebonden, levensloopbestendige huurwoningen. meer info en foto's klik hier

Meer foto’s van nieuwbouwproject Kloostertuin klik hier


«   »